Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook megszünteti az Azonnali cikkeket

A Facebook továbbra is távolodik a hírközléstől, és halad a szórakoztatás irányába, ha lehet, videótartalmakkal. Legutóbb bejelentette az Azonnali cikkek megszűnését.


Olvasás helyett videók


A 2015-ben indított Azonnali cikkek azt a célt szolgálták, hogy a felhasználók minél gyorsabban tölthessék be más oldalakról az olvasnivalót. Most azonban, úgy tűnik, kevésbé cél  a Facebook számára, hogy tartalomszolgáltató portálokkal építse ily módon a kapcsolatot. A videók ugyanis sokkal népszerűbbé váltak, mint a cikkek.

Zuckerberg nemrég azt nyilatkozta, hogy a Facebookon töltött idő felét teszi ki videók megtekintése, és a Reels népszerűsége növekszik leggyorsabban az Instán és a Facebookon is. A politika és a véleményháborúk kevésbé érdeklik az embereket.


TikTok-hatás


A TikTok alapvetően írta át a közösségi média szokásait – egyértelműen a szórakoztatás került a középpontba, kiszorítva a hírekkel és bármilyen témával kapcsolatos véleménynyilvánítást. Ennek azonban van egy szuper pozitív oldala: a TikTok a nyilvános posztokra helyezi a hangsúlyt, és nem a felhasználók érdeklődési köre, hanem az általános népszerűség szerint rangsorol és kínálja a tartalmat. Így a buborékeffektust ki lehet küszöbölni, és nem mindig csak a véleményüknek és ízlésüknek megfelelő posztokkal szembesülnek a platform látogatói.

És most a Facebook is elindul a TikTok által kijelölt úton, hiszen a család és barátok posztjai és a híroldalak cikkei helyett a szórakoztatóbb videótartalmakat helyezi majd előtérbe a TikTokéhoz hasonló elv szerint.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média