Kövessen minket a Facebookon!

A Google még hatékonyabbá teszi a Performance Max hirdetési kampányait

A Google Performance Max friss optimalizálási funkciója új üzletek megkötését ösztönzi, mivel lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy korábbi ügyfeleiktől eltérő célközönségre optimalizáljanak.


Mi az a PMax?


A PMax-kampányok nem tartalmaznak hagyományos kulcsszavakat, közönséget, elhelyezést vagy egyéb célzási beállításokat. Ehelyett eszközcsoportokat, hely/napszak célzást és közönségjeleket adnak meg a kattintások megszerzésének érdekében.


Az ügyfélszerzési célok változása


A PMax-kampányok legjelentősebb változása, hogy a hirdetők saját adataikkal segítsék a Google-t, hogy beazonosítsa (és kiszolgálja) az új ügyfeleket.


Az ügyfelek meghatározása


A hirdetők három lehetőség közül választhatnak az ügyfelek meghatározásakor:

  1. Ügyfélegyezési listák: belső adatok használata, pl. e-mail cím, telefonszám, keresztnév, vezetéknév, ország és irányítószám. Ezek feltöltésekor a PMax összeveti az adatokat, és megmutatja, melyek azok a felhasználók, akiknek megcélozható a Google-fiókja.
  2. Konverziókövetési címkék: használatuk a vásárlásoknál segíthet kiszűrni a már meglévő ügyfeleket.
  3. A Google automatikus felismerési módszere: magában foglalja a Google által észlelt vásárlási konverziókövetést, ami eddig a Smart Shopping szolgáltatásban volt látható, valamint új gépi tanulási modellt is beépítettek annak előrejelzésére, hogy mekkora valószínűséggel lesz a felhasználóból vásárló.

Mire jó mindez? A 1st party adatok, a Google Ads konverziós adatai és azok belső észlelése alapján a PMax megpróbálja kitalálni, hogy ki nem volt korábban ügyfél, és őket célozza a hirdetésekkel. Ez nem ad teljes garanciát arra, hogy nem fog remarketinget végezni (valószínűleg fog), inkább csak azon dolgozik, hogy kiszűrje azokat a felhasználókat, akik még nem ügyfelek.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: searchengineland.com


Szubjektív Média