Kövessen minket a Facebookon!

Így használd a Pinterestet marketingre

A Pinterest kétségkívül azoknak a körében tett szert a legnagyobb népszerűségre, akik ötleteket és inspirációt keresnek a weben. Ám mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne okosan kihasználni marketing célokra ezt a felületet is, ha ismered a legjobb fogásokat.

A platformot nem csak ingyenes mivolta, hanem könnyű kezelhetősége miatt is kedvelik. Az új ideákra vadászó közönséged számára elérhetővé teheted a kínálatodat, mivel a felületre kikerülő posztok átirányíthatóak a weboldaladra, valamint elláthatod őket tippekkel a felhasználást illetően.


Hogyan használd?


A Pinterest felületén lehetőséged van üzleti profilt létrehozni. A személyes profiltól eltérően itt megtekintheted az analitikát is: az elért emberek, a letöltések, elköteleződő felhasználók statisztikáját, nyomon követheted a tevékenységedet, aminek így lehetőséged nyílik az elemzésére.
A személyes felülethez hasonlóan létrehozhatsz táblákat, feltölthetsz új pineket, amelyek a te anyagaidat tartalmazzák vagy ahhoz kapcsoló érdekességeket tartalmaznak. A tábláid számára érdemes egyedi, de lényegre törő és rövid címet adni, amivel könnyedén bevonzod a kíváncsi nézelődőket.


Legyen erős képanyagod


Mivel a Pinterest képekkel operál, ahhoz, hogy a klienseket magadhoz csalogasd, elsősorban erős, vizuális kontentekben érdemes gondolkodnod. Egy hívogató képpel és a hozzá tartozó frappáns captionnel érheted el, hogy az érdeklődése arra terelődjön, amit te kínálsz, a hozzá kapcsolt tartalom pedig legyen informatív és mutasson újat annak, aki rákattint.
A képeid leírása növeli az esélyét, hogy több emberhez jusson el a pin. Jól irányzott kulcsszavakkal és érdekes leírásokkal érdemes operálni, de egy jól hangzó idézet is csalogató lehet.

A Pinterest felülete remek lehetőséget teremt arra, hogy egyedi tartalmakat terjessz. Videók, ismeretterjesztő anyagok, pillanatképek – mindezek közelebb hoznak a követőidhez.. Egymás követésével és tartalmainak megosztásával sokkal közvetlenebb kapcsolatot alakíthatsz ki a közönségeddel, akik ezért könnyebben szavaznak majd bizalmat. Ha nem boldogulnál a social media menedzselésével, keress minket bizalommal!


Szubjektív Média