Kövessen minket a Facebookon!

Hamarosan megérkezhetnek a petíciók a Facebookra

Minden jel arra mutat, hogy újabb funkcióval bővül a közeljövőben a Facebook. A következő lépés a petíciók létrehozása, amelyhez a tervek szerint mindenki hozzá tud majd férni, hogy szolgálja az általa jónak vélt ügyet. A frissítés még nem elérhető, ellenben nagyon ígéretes.

Az online petíciók létrehozása önmagában természetesen nem egy új gondolat. Létezik már erre szolgáltatás, ám a Facebook segítségével ezek az aláírás gyűjtések újabb távlatokat nyithatnak. A fejlesztés azonban egyelőre még gyerekcipőben jár.


Lássuk, hogyan fog működni a petíció


Az aláírásgyűjtések indítása pofonegyszerű lesz. Bárki létrehozhatja őket, hogy egy olyan ügyet képviseljen, ami számára fontos. Mivel a Facebook globális felület, ezért sokkal egyszerűbb is összegyűjteni a támogatókat.

A petíciókat egyébként jelenteni is lehet majd, ha olyan célt szolgálnak, ami sértő vagy bármilyen más módon kártékonynak bizonyul. Emellett lesznek tiltólistás nevek és címkék, amelyekre nem lehet majd gyűjteni, hogy a nemkívánatos eseményeket csírájukban elfojthassák.


A tömeg ereje


A Facebook különösen jó felület arra, hogy tömeges megmozdulások jöjjenek létre. Mivel az alkalmazást nagyon sok ember használja, ezért így könnyebb lesz elérni azokat, akiknek szívügye a kérdéses petíció célkitűzése és a kellő mennyiségű aláírást is egyszerűbben elérhetővé válik.

Éppen emiatt a hatalmas közösségi erő miatt jöttek létre a tiltólisták is. Ellenben olyan aláírás gyűjtések esetén, amelyek valóban szolgálják a társadalom igényeit, most talán előtérbe kerülhet majd ez a szolgáltatás. A Facebook fejlesztői csapata ebben látja a jövő új változásait.

A funkció jelenleg csak az Amerikai Egyesült államokban érhető el. A jövőben azonban mindenhol szeretnék elérhetővé tenni a készítők, ennek az időpontja viszont még nem ismert.

Szeretnéd Te is hatékonyan képviselni magadat a Facebookon és a közösségi média különböző platformjain? Fordulj a Szubjektív Média csapatához és mi segítünk neked eligazodni az online marketing világában!


Szubjektív Média