Kövessen minket a Facebookon!

2021-ig otthon maradnak a Google dolgozói

Jelen pillanatból visszatekintve nagyon bizakodónak tűnhet a Google áprilisi kijelentése, hogy júniusban elkezdhetnek mindent visszaállítani a normális kerékvágásba, de a járvány miatti globális helyzetre való tekintettel ez az optimizmus túl elhamarkodottnak tűnt.


2021-ig otthonról lehet dolgozni


A Google kitolta a „home-office”-t az év végéig. Eddig június 1. volt megadva az újrakezdés dátumának, de Sundar Pichai, az ügyvezető igazgató tekintettel a járványra és az annak további járulékos következményeivel szembesülő alkalmazottakra, a következő év elejéig tette lehetővé az otthoni munka lehetőségét.


A következmények következményei


Mivel a vírus miatt nem csak a munkahelyek zártak be, hanem az iskolák és óvodák is, továbbá minden olyan lehetőség megszűnt, ahol nagy számban lehetne összegyűlni, mint például a táborok, sok szülő kénytelen otthon maradni a gyermekével és nem tud visszamenni még a nyár elején sem dolgozni. Ez a lehetőség nekik kedvez és azoknak, akik otthon ápolják szeretteiket.


Akinek muszáj, az bemehet


Természetesen az eddigi június elei időpontban azok az alkalmazottak visszamehetnek dolgozni, akiknek a munkája nem nélkülözheti a fizikai jelenlétet, de jelentős óvintézkedéseket kell betartaniuk. Azonban az alkalmazottak jelentős létszáma még így is otthonról fogja folytatni a munkát.

Nem a Google az egyetlen óriásvállalat, aki az év végéig engedi az alkalmazottaknak, hogy otthonról végezhessék a munkát. A Facebook is nem olyan rég tett hasonló bejelentést és talán hozzájuk hasonlóan nemsokára több nagyvállalat is 2021 elején nyitja ki újra a kapuit az otthonaikba kényszerült dolgozók előtt.

Olvashatsz minket Facebookon és a Szubjektív Média blogon, hogy érdekes hírekről időben értesülj! Amennyiben segítséget szeretnél oldalaid kezelésében, keress minket bátran!

Forrás: theverge.com


Szubjektív Média