Kövessen minket a Facebookon!

Újdonság: emoji keresés a Messengerben

A hangulatjelek olyannyira a mindennapi kommunikációnk részévé váltak, hogy már az általános iskolában is tanítják őket. Éppen ezért mindig öröm számunkra, ha az emojikkal kapcsolatos újításokat élvezhetünk, a Facebook pedig egy igen okos megoldással állt elő.


Új módok a hangulatjelek eléréséhez


A Facebook új módokat adott hozzá, hogy gyorsabban elérjük a hangulatjeleket a Messenger csevegések közben. Az újítás egy új emoji keresősáv a reakcióválasztó panel tetején, aminek segítségével hamar megtalálhatjuk a keresett hangulatjelet. Ehhez persze ismernünk kell az emoji-k kereső szavait, bár ez feltehetően nem fog gondot okozni a felhasználók körében.

Amennyiben beírjuk például a „Taco” -t a keresősávba, akkor megjelenik a taco emoji. Ha veled is előfordult már, hogy hosszú perceken át hunyorogva lapozgattad az apró képeket, míg megtaláltad a keresett hangulatjelet, akkor bizonyára értékelni fogod az új, praktikus lehetőséget.


A legutóbbi reakciók is megjelennek


A Facebook új, „legutóbbi reakciók” részt is hozzáadott a reakcióválasztókhoz, megjelennek azok a hangulatjelek, melyeket rendszeresen használsz, de még nem jutottak el a legjobb reakciók közé. Tavaly szeptemberben jelent meg a testre szabható emoji gyorssáv, melyben az általad használt 5 kedvenc emoji szerepel. Az új lista ennek a kiegészítésére szolgál.

A Facebook egy új „Space Jam” témával is megörvendeztet minket, mely a fejlődő egyéni háttérkészlethez tartozik. A Facebook tematikus háttérbeállításai egyébként lehetséges hirdetési lehetőséget is magukban foglalnak. Bár a Facebook ezt még nem tette hivatalos promóciós ajánlattá, az egyéni témák megjelenése viszont utalhat erre a törekvésre.

Ez természetesen a használattól is függhet, ha senkit nem érdekel a csevegési hátterének testre szabása, akkor ez egy veszett ötlet marad. Az új emoji funkciót viszont nagyra értékeljük!

Ötleteid megvalósításához idő kellene, ennek azonban hiányában vagy? Keress minket, hogy segíthessünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média