Kövessen minket a Facebookon!

Érkezik a hírek tab a Facebookra

A Facebook felhasználói számára mindig is komoly problémát jelentett a tetemes mennyiségű álhír jelenléte a platformon. A fejlesztői csapat már a kezdetek óta dolgozik azon, hogy ezek visszaszorulhassanak végre. Ezúttal igen nagy lépésre szánta el magát, hogy ezzel támogassa a minőségi hírek terjedését.

Ezt a cél fogja szolgálni a News névre keresztelt újabb menüpont. Itt egyetlen kattintással elérheti majd mindenki a legfrissebb híreket, amelyeknek a forrásait is ellenőrzik.


Lássuk, mit tud majd a News Feed!


Mark Zuckerberg nyilatkozata szerint az új funkciót a Facebook Watch és annak népszerűsége ihlette. Ezzel a mozzanattal az a cél, hogy a felhasználók és a kiadók megbízható módon kerülhessenek kapcsolatba egymással a felületen.

A News Feeden belül a kiadók minőségi tartalmakat oszthatnak meg a követőikkel. Azonban az ellenőrzésnek köszönhetően az olvasóknak nem kell majd az álhírektől tartania, miközben az újdonságok között böngésznek.


Megoldhatja a problémát a News tab?


A hamis hírek terjedése elleni harc azért is nehézkes, mert gyakran a felhasználók osztják meg ezeket egymás között. Ezt a fajta terjesztést nehéz kezelni, mivel az a megosztások szabadságának korlátozásával járna.

Hogy mikor érkezik meg az új funkció, arról még nincsenek információk. Ezzel a lehetőséggel viszont kétségtelen, hogy megoldódna sokak problémája. A News Feedet böngészve biztonságosabban olvashatnánk a híreket a továbbiakban. Idővel talán a felhasználók által megosztott álhírek problémájára is lesz majd megoldás.

Segítségre van szükséged Facebook hirdetések, játékok terén, esetleg a többi közösségi média platformon szeretnél nagyobb sikereket elérni? Keress minket, és segítünk elérni üzleti céljaidat!


Szubjektív Média