Kövessen minket a Facebookon!

Megszűnik az instant üzenetküldés funkció a Youtube-on

A legnagyobb videómegosztó hamarosan megszünteti azt a funkcióját, melynek segítségével a felhasználók egészen idáig közvetlenül chat-elhettek egymással.

A platform fejlesztői azzal indokolják a döntést, hogy a tiszavirág életű instant üzenetküldést kevesen használták. Úgy döntöttek, hogy ezért nem éri meg javítani, fejleszteni, és a jövőben is fenntartani a funkciót.


Ősztől csak nyilvánosan beszélgethetünk


A Youtube a közelmúltban jelentette be, hogy szeptember 18-tól megszünteti a platformon belül felhasználók közti instant üzenetváltás lehetőségét. A funkciót a videómegosztó fejlesztői 2017-ben vezették be, azonban az utóbbi idők felmérései szerint azt nagyon kevesen használták. Így fenntartása és folyamatos fejlesztése felesleges költséget jelentene a cég számára.

Bármilyen furcsa is tehát, de úgy tűnik, hogy a Youtube regisztrált felhasználói a privát beszélgetések helyett továbbra is jobban preferálják a videók alatt zajló, nyilvános diskurzusokat. Jobban belegondolva ez persze nem véletlen, hiszen a Youtube vonzereje főként közösségi mivoltában rejlik.

A fejlesztők éppen ezért a jövőben arra szeretnék erőforrásaikat fókuszálni, hogy a videók kommentszekcióját javítsák, és a közösségi beszélgetés lehetőségeit minél inkább a formálódó felhasználói igények szerint igazítsák.


Csak a népszerűtlenség lenne az ok?


Valószínűleg igaz, hogy az instant üzenetküldés halálát a funkció népszerűtlensége okozza, azonban az is tény, hogy a Youtube felületén egyre több újítás a felhasználók személyes adatainak védelmére irányul.

Ennek tükrében valószínűsíthető, hogy a 2017 óta nem igazán fejlesztett, instabil chat-funkció megszüntetése is hozzájárul a használók biztonságának erősítéséhez, a személyes adatok megóvásához.

Ezen felül ráadásul hamarosan bevezetésre kerül egy új funkció is, mely a Youtube Stories nevet viseli. Egyelőre keveset tudni róla, ám néhány, – több, mint tízezer feliratkozóval rendelkező – felhasználó számára elméletileg már most is elérhető.

Ha szeretnél naprakész maradni a közösségi médiában, akkor lájkolj minket Facebookon és kövesd a Szubjektív média blogját!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média