Kövessen minket a Facebookon!

Ma már a brandeknek is tudatosan kell használniuk az emojikat

Ma már szinte kivétel nélkül mindenki használ emojikat, hogy kontextusba helyezze a mondandóját. Az apró karakterek csökkentik az elütések számát, és plusz perspektívát nyújtanak a beszélgetésekhez. A brandek kommunikációjában is elengedhetetlenek az emojik, főleg, ha fiatal korosztályt akarunk megszólítani.  


Medúza, liba, gyömbérgyökér


A Unicode Consortium hamarosan egy csomó emojikiegészítést fog jóváhagyni, például medúzát, libát vagy a rumbatököt. Nemsokára rénszarvast küldhetünk szimpátiánk jeleként, vagy elmondhatjuk, mekkora gyömbérgyökér volt az illető, akivel csetelünk. De hogyan használjunk most az emojikat? Az USA-ban a legnépszerűbbek a következők:

Az univerzális emojik mellett a többi emoji használata is egyre népszerűbb. Sokak szerint a megfelelő emoji a megfelelő helyen értékes szakmai jelentést hordozhat:

A fiatal generáció körében pedig hatványozottan igaz mindez:

Ami azt is jelenti, hogy bár nem tűnik túl szakmainak egy e-mail végére smiley-t rakni, egyre inkább így kommunikálnak az emberek, és ez egyre inkább érződik a fogyasztási hajlandóságukon is. Nagyobb eséllyel veszünk meg egy terméket vagy veszünk igénybe egy szolgáltatást, ha emojikat látunk a brand kommunikációjában:

Nemcsak a fiatalabb réteg nyitott az emojikra – az innovatív emojihasználat már bizonyította, hogy minden korosztályt be tud vonni a kommunikációba, és hasznos a márkaépítés során. Ilyen az emojikkal történő vásárlás például. Az emojik vidámmá, személyessé és kifejezővé teszik branded hangját. Élj velük bátran! 

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média