Kövessen minket a Facebookon!

Világbajnok közösségi média kampány az ünnepi időszakban

Az ünnepi időszak idén talán még nagyobb kihívása, hogy a digitális média platformokon hirdetők magukra tereljék a figyelmet. Rekord mennyiségű keresés és persze vásárlás zajlik jelenleg online, és ez a tendencia várhatón marad is az elkövetkezőkben. Ezzel párhuzamosan, nem is olyan meglepő módon, az e-kereskedelemben hirdetők kiadásai is ugrásszerűen megnőttek.

Fizetett hirdetésekkel az élvonalba kerülni azonban nem mindenkinek jelent végtelen lehetőségeket, hiszen a végtelen pénz sem áll többnyire rendelkezésünkre. Ha érdekel, mi az a 4 dolog, amire mindenképp oda kell figyelni a közösségi médiában fizetett hirdetéseknél, hogy az elköltött pénz valóban befektetés, ne pedig pazarlás legyen, akkor vágjunk is bele!


Határozd meg a céljaidat!


Határozd meg a kampányodat, a kulcs hatékonysági mutatókat (KPI), a paramétereket, tervet és stratégiát. Egy kis stratégiai csekklista a kezdéshez:

Mi a kampányod tárgya?
Miért fontos, mi a végcélod ezzel?
Hogyan fogod mérni a sikert?
Mekkora a büdzséd?
Ki a célközönséged?
Meddig tart elérni őket?
Mi lenne az ideális elérés?
Melyik platformokon éred el őket?


Dizájn a reklámodban


Ha vizuális reklámról beszélünk, többfélével is próbálkozz, ne fásulj bele egybe! Legalább 3-5-öt készíts egy témához, és szövegből is többfélét írj, hogy kiderüljön, melyik passzol leginkább az „outfitedhez”. Lehetőleg kérdéseket is fogalmazz meg, hogy megmozgasd és elkötelezetté tedd a közönségedet! Használd a lapozható képsorokat, a sztori és videóhirdetéseket. Végül kérj visszajelzést a kreatív tartalmaidról!


Építs fel hirdetéscsomagokat!


Egy-egy hirdetéscsomagot igyekezz minél hatékonyabb módszerek segítségével összeállítani. Célozd meg jól a rajongóidat, zárd ki a targetálásból azokat, akik nem tartoznak az elérési célodhoz. Használj egyedi követési útvonalakat, gyűjts adatot, és tedd mérhetővé a sikeredet! Legyen a targetálás alapos, de ne túl szűkös!


Indítsd el!


Kísérletezz a közönségeddel, A/B teszteld őket. Mielőtt bármit változtatnál, 1-2 hétig futtasd a hirdetést, hogy kiderüljön, mire képes. Persze közben monitorozhatod és figyelheted a folyamatos haladást. Ami az egyik legfontosabb talán, hogy tanulj a tapasztalatokból és gyűjtsd be az aktuális információkat!

Ha még többet szeretnél tanulni, látogass el hozzánk, nézz körül a blogon vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média