Kövessen minket a Facebookon!

Ne hagyd, hogy a botok megtévesszenek, légy résen, és szúrd ki a fake accountokat az Instagramon

Előfordult már, hogy azon gondolkoztál egy-egy Insta-profilt nézve, hogyan lehet valakinek ennyire sok követője? A jó hírünk az, hogy a rengeteg rajongó némelyike szinte biztos, hogy nem valódi személy. A cikkből megtudhatsz mindent, amit a botokról tudni érdemes.


Árthatnak-e a botok?


Még ha soha nem vásároltál magadnak követőket, akkor is valószínű, hogy követett már életedben néhány bot. Habár ártalmatlanok, mégis jelenteni kell őket az Instagramnak. Előfordulhat, hogy adathalászatra használják őket, és üzenetben spam vagy linkek formájában próbálnak elérni. Jobb tehát megszabadulni tőlük. De mi van azokkal a hamis profilokkal, amelyeket kifejezetten szeretnének maguk mellett tudni a Insta-felhasználók? Egy 2022-es felmérés szerint minden negyedik influenszer 15 százalékát megveszi a követőinek.


Hogyan ismerd fel a hamis profilt


Árulkodó jel lehet, ha random képeket lájkol valaki, vagy ha nagyon általános, pozitív kommenteket ír egy-egy bejegyzésedhez gyors egymásutánban, mint például „Szuper poszt!”. Érdemes megnézni magát a profilt: ha sok mindenkit követ, viszont alig van követője, vagy nincs sok bejegyzése, vagy úgy tűnik, a fiókja hosszú ideje inaktív, az gyanúra ad okot.

Természetesen vannak alattomos robotok, amelyek sok bejegyzést tesznek közzé, hogy valódinak tűnjenek. Ha bizonytalan vagy, dobj be egy-két fotót a Google fordított képkeresőjébe, és nézd meg, hogy más felhasználótól vagy honlapról lopták-e.


Tuti kamu


Azokat a kamuprofilokat mindenki felismeri, amelyek különböző nők képeit használják, mintha nem vennénk észre, hogy nem ugyanaz az ember van a fotókon. Vagy a kedvezményeket ígérő profilok, melyek ismert márkák termékeit kínálják nagyon olcsón – hogy így vegyenek rá a kattintásra. És van olyan kamuprofil is, amin egyáltalán nincs semmi. Se kép, se követők, se bejegyzések. Őket igazán könnyű kiszúrni és elbúcsúzni tőlük, még a nevük is általában random számok és betűk sorozata.

De azt se felejstük el, hogy attól, mert valaki minden felsorolt kritériumnak megfelel, még nem feltétlenül bot. Lehet, hogy egyszerűen csak béna az Instán.

Ha nem vagy biztos benne, hogy valakinek valódiak a követői, nézd meg, hány kommentet és lájkot kap a posztjaira – ha ez a szám elenyészik a követők számához képest, biztos lehetsz benne, hogy a rajongói nagyrészt kamuprofilok.

Általánosságban elmondható, hogy nem érdemes botokat vásárolni, mert nem jár tényleges előnyökkel a követők számának mesterséges növelése. Organikusan szerezz egyre több követőt. Annyi idegesítő hashtaget használhatsz, amennyit csak akarsz.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: mashable.com


Szubjektív Média