Kövessen minket a Facebookon!

Eláruljuk, hogyan működik a TikTok és a Pinterest algoritmusa

Posztsorozatunk harmadik részében a TikTok és a Pinterest algoritmusának működését mutatjuk meg.


TikTok


A rohamos tempóban növekvő platform 2022 májusában 690 millió egyedi látogatót vonzott. Aki a közösségi médiában szeretne jelen lenni, nem kerülheti meg a TikTokot és bővülő közönségét.

Havi egymilliárd felhasználó, havi egymilliárd For You hírfolyam. Bizony, ez nem ámítás! A TikTok titka abban rejlik, hogy az egyes felhasználók igényeire szabja a hírfolyamot, melyet egy ajánlási rendszer működtet.

Az ajánlások számos tényezőn alapulnak: felhasználói reakciók, például kedvelt vagy megosztott videók, követett fiókok, kommentek és a létrehozott tartalom. Videóinformációk, mint hashtagek, feliratok, hangok. Eszköz- és fiókbeállítások, mint nyelvi preferencia, országbeállítás és eszköztípus. A videókat ezek alapján rangsorolják és juttatják el az egyedi For You feedhez.


Pinterest


409 millió egyedi látogató 2022 májusában – a Pinterest sem elhanyagolható platform azok számára, akik a közösségi médiában érvényesülni szeretnének.

A Pinterest rangsorolási tényezői inkább az engagement mutatókhoz és a megosztásokhoz kapcsolódnak, de kulcsszavakat is tartalmaznak. Az automatikus kiegészítés funkció szemantikailag kapcsolódó módosításokat javasol például egy alapkulcsszóhoz. A keresési funkció ezek után összeválogatja a hírfolyamot aszerint, hogy mit hogyan keres a felhasználó, és hogyan használja a kulcsszavakat a pinekben.

Tanácsok a pinjeid optimalizálásához:

Használj hosszú képeket, az ideális a 2:3 arány vagy az 1000×1500 px. Használj szemet gyönyörködtető színeket. Adj részletes leírást, azaz hosszú, részletes, kulcsszavakban gazdag címet. Optimalizáld a táblákat.

Folytatás következik!

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: searchenginejournal.com


Szubjektív Média