Kövessen minket a Facebookon!

Most kiderül, hogyan működik a YouTube és a LinkedIn algoritmusa

Posztsorozatunk második részében a YouTube és a LinkedIn algoritmusának működését térképezzük fel.


YouTube


Néhányunkat talán sokkol, hogy a YouTube megelőzte a Facebookot látogatottság tekintetében a napi 1,953 milliárd látogatójával 2022 májusában. Hogyan érték el ezt a fantasztikus eredményt?

A YouTube algoritmusa megpróbálja az egyes nézőket azokhoz a videókhoz irányítani, amelyeket a legnagyobb valószínűséggel néznének meg és élveznének. Mivel percenként több mint 500 órányi videót töltenek fel a YouTube-ra, ez herkulesi feladatnak bizonyul.

A YouTube-nak több algoritmusa is van:

YouTube-keresés: A videók rangsorolása az alapján, hogy a címek, a leírások és a videótartalom mennyire felel meg.

Tovább: A javasolt videók rangsorolása azon alapul, hogy a gépi tanulás megérti, hogy a nézők nagy valószínűséggel melyiket néznék meg következőnek.

Kezdőlapod: A videókat az alapján szelektálják, hogy milyen gyakran néznek egy csatornát vagy témát, mennyire érdekelték és értékelték a hasonló videókat a hasonló nézők, és a YouTube hányszor mutatta már meg az egyes videókat az egyes nézőknek.

YouTube Shorts: A YouTube szeretné, hogy a hosszú és a rövid videók is sikeresek legyenek. A relatív nézési idő fontosabb a rövid videóknál, az abszolút nézési idő pedig a hosszabb videóknál kerül előtérbe.


LinkedIn


A LinkedIn a maga 306 millió egyedi látogatójával 2022 májusában a B2B szervezetek egyik legfontosabb megjelenési felülete, így mindenképp érdemes megismerkedni az algoritmusa működésével.

Minél értékesebb egy beszélgetés, annál feljebb kerül a LinkedIn-hírfolyamodban a bejegyzés. És honnan tudja az algoritmus, hogy értékes-e egy beszélgetés?

Az alábbiakat monitorozza:

Ismerősök: Vizsgálja a felhasználó kapcsolatait és fontossági sorrendbe állítja azokat, akikkel interakcióba lépett kommenteken vagy reakciókon keresztül; nézi a felhasználó implicit érdeklődési körét és tapasztalatait a profiljában szereplő információk alapján; explicit jeleket, mint hogy kivel áll munkakapcsolatban; vizsgálja, hogy kinek lenne haszna a felhasználó bejegyzéseiből.

Beszélgetés erről: A beszélgetések megértésébe sok energiát kell fektetni. Ami azonban biztos, hogy minden értékes beszélgetés eredeti, konstruktív és odavissza hatnak benne egymásra a felek.

Ami érdekel: Az algoritmus azt is vizsgálja, hogy a tartalom és a beszélgetés releváns és érdeke-e a felhasználó számára. Nézi a csoportokhoz való csatlakozást, a hashtageket, a személyek és az oldalak követését.

Folytatás következik!

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: searchenginejournal.com


Szubjektív Média