Kövessen minket a Facebookon!

Így kerülnének vissza az alkalmazottak a Facebook-hoz

Mérhetetlen az a bizonytalanság, ami a koronavírussal együtt szabadult a világra. Miközben a szájmaszk és a kézfertőtlenítő alap lett, csakúgy mint a teljes lefedettség, addig több ezren veszítik el a munkájukat napról napra.

Mialatt a különböző cégek vezetői azon törik a fejüket, hogyan tarthatnák meg szakképzett alkalmazottjaikat, addig Mark Zuckerberg egy posztban tette közzé, hogy milyen intézkedéseket foganatosított alkalmazottai érdekében.


Vannak, akiknek be kell menni


Egy internetes cégnél sem megoldható, hogy mindenki otthon maradjon a járvány idején. A tartalomfelügyelők és a bonyolult hardwer-es fejlesztésekért felelős mérnökök sajnos csak az irodában tudják folytatni nélkülözhetetlen munkájukat. A biztonságos munkavégzéshez a Facebook igyekszik minden feltételt megteremteni. A cég felelősséget érez az alkalmazottai és a környezetükben élők egészségéért.


Minden van, csak megállás nincs


Ezekben a hónapokban, amikor a világ nem kevés százaléka kényszerült az otthonába, az internethálózat óriási megterhelés alá került. Az otthonról munkába álló „home-office”-osok seregei vagy a szünet nélküli sikersorozatok kipörgetése az egyes háztartásokban, rendkívül igénybe veszik a távközlési rendszereket. A biztonságos állapot és a gördülékeny ügymenetek fenntartásához számos szakember áldozatos munkájára van szükség. Ezen a téren is, mint ahogyan az egészségügyben is.


A változásokra reagálni kell


Május végére igyekeznek egy biztonságosabb munkakörnyezetet biztosítani az irodában, hogy az otthonaikba dolgozni száműzött munkatársak közül többen is visszatérhessenek a cég falain belülre. Azonban Zuckerberg nem riadt vissza haladékot adni azoknak, akik a bezárt iskolák és elmaradt gyerektáborok miatt otthon maradnak, hogy a gyermekeikre vigyázzanak. Nekik nyár végéig van lehetőségük továbbra is otthonról dolgozni.

A munkatársak és alkalmazottak biztonságos munkavégzésének biztosításán túl a Facebook igazgatója 2021. júniusáig törölt minden rendezvényt, ami az ő szervezésükkel zajlott. Azonban arról is biztosított, hogy ezek közül néhányat virtuálisan megtartanak, és a részleteket hamarosan közlik.

Mással foglalkoznál inkább, mint az oldalaid kezelgetésével? Akkor keress meg bennünket és segítünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média