Kövessen minket a Facebookon!

A Meta bejelentette, hogy a Facebook hírfolyamának formátuma hamarosan a TikTokéhoz lesz hasonló

A Facebook legújabb frissítése lehetővé teszi majd, hogy könnyebben megtalálják a felhasználók a barátaik és a családtagjaik posztjait, ugyanakkor a Meta számára megkönnyíti, hogy több tartalmat ajánljon, köztük is a videókra fókuszálva.


Közösségi hálóból szórakoztató app?


A Facebook felhasználói felülete nem egyetlen hírfolyam lesz, hanem egy Home feedből és egy Feeds tabből fog állni. Az előbbi elsősorban az ajánlott tartalomra fog összpontosítani, míg a másodikban meg lehet majd nézni az ismerősök legfrissebb bejegyzéseit különböző kategóriákra osztva, mint Kedvencek, Barátok, Csoportok stb.

Így a Facebook-élmény hasonlítani fog a TikTokhoz, mely magát „szórakoztató alkalmazásnak” nevezi, nem pedig közösségi hálózatnak.


Mire vágynak a felhasználók?


Mark Zuckerberg azt nyilatkozta, hogy a formátummódosítás oka az, hogy a felhasználók könnyebben megtalálják az őket érdeklő tartalmakat. Az biztos, hogy a TikTok esetében működni látszik, hogy vonzóbb az ajánlott tartalom, mint a saját, már meglévő hírfolyam – lehet, hogy a Facebookon is népszerű lesz ez a struktúra. Jelenleg a Facebookra az ismerősök friss bejegyzései miatt lépnek be a felhasználók naponta akár többször is, és más felületeken keresik a szórakozást. Hamarosan kiderül, hogy megfelel-e majd az igényeiknek ez a változtatás, és szívesen váltanak-e a lapok között, hogy megkapják a közösségi hálót és a szórakoztató tartalmakat is.

Biztosan érinti majd a brandeket is a változtatás, hiszen a felhasználóknak váltaniuk kell a feedek között, hogy láthassák a legfrissebb bejegyzéseiket. A közeljövőben megtörténik a váltás, így mindenki megtapasztalhatja majd, hogy mit jelent mindez. Izgalmas időknek nézünk elébe.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média