Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram szerint sokkal értékesebb találatokat kapunk majd, ha megszűnik a „Legújabbak” fül, amikor hashtag-re keresünk, ráadásul a társadalmi ügyek is csak nyernek az egyelőre tesztelés alatt álló frissítéssel

Néhányan bosszankodni fognak az Instagram legújabb bejelentése miatt. Egyelőre tesztüzemmódban próbálják ki, hogyan változik a felhasználói élmény, ha nem jelenik meg a „Legújabbak” fül hashtag-re keresés esetén.


A lehető legjobb hashtag-ek


Az Instagram új koncepcióval állt elő, hogy még hasznosabbá tegye a hashtag-eket a felhasználók számára. Ha nincs „Legújabbak” fül a hashtag keresési eredmények között, a főképernyőn, a „Legnépszerűbb” és a „Reels” fülek alatt jelennek meg a legfrissebb tartalmak. A tesztelés célja, hogy kiderüljön, segíti-e a felhasználókat a frissítés abban, hogy hashtag-ek alapján érdekesebb és relevánsabb, ugyanakkor természetesen friss tartalmakkal találkozzanak.


Társadalmi ügyek


Az Instagram frissítése mögött álló motiváció a hashtag-ek maximális kihasználásán túl a társadalmi ügyek felkarolása. A keresési eredmények új tagolása több információhoz juttatná a felhasználókat a hashtag-ekhez kapcsolódó társadalmi ügyekről.

Egy bizonyos társadalmi üggyel kapcsolatos hashtag-re keresve egy felugró ablakban különböző opciók jelennének meg a kezdeményezés támogatására (az információ megosztása vagy akár adakozás).


Legújabb versus legnépszerűbb


Az Instagram szerint, ha a legnépszerűbb tartalmak kapják a legnagyobb hangsúlyt a keresésben, az segít, hogy a felhasználók a számukra legértékesebb találatokat kapják illetve nagyobb eséllyel maradnak háttérben a potenciálisan káros mozgalmak vagy trendjackerek, akik szeretnének profitot termelni az emberek érdeklődését kihasználva. A cél a growth hackerek megállítása, akik irreleváns és potenciálisan kártékony tartalmakkal szennyezhetik az Instagram-ot.

Megállítani a hashtag-cunamit. A frissítés azt is eredményezné, hogy a felhasználóknak jobban oda kéne figyelniük, hogy milyen hashtag-eket használnak, hiszen az újítással csökkenne a hashtag-ek értéke. Így megszabadulnánk egy csomó irreleváns és fölösleges hashtag-től, és jobb felhasználói élményben lenne részünk.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média