Kövessen minket a Facebookon!

Meséld el, hogy maradsz otthon

Az egész világ szobafogságban, de ne izgulj, ezzel teheted a legtöbbet: maradj otthon!

Bár nem nyújtanak direkt megoldást egy adott problémára az Instagram matricái, mégsem vitatható el a közösséget összefogó erejük. Pár napja az Instagram előrukkolt egy ’Stay Home’/ ”Maradj Otthon” matricával. Ezzel azt igyekeznek elérni a fejlesztők, hogy a felhasználók így majd egymást buzdítva fognak ténylegesen otthon maradni, hogy így csökkentsék a koronavírus lehetséges terjedését.


A négy fal között segíthetünk a legtöbbet


Sajnos még mindig növekszik a vírus halálos áldozatainak száma, de ez még mindig nem elég visszatartó erő ahhoz, hogy akik megtehetik, otthon maradjanak. Noha vannak, akik tünetek nélkül vészelik át a járványt, mégis hordozók lehetnek, és könnyen, akaratukon kívül, megfertőzhetnek másokat, így tovább terjesztve a vírust. A ”Maradj Otthon” mozgalom a saját felelősségünkre is rávilágít egy ilyen nehéz helyzetben, mivel ezzel tudjuk a legtöbbet tenni.

Jó látni, hogy az Instagram próbálja minél jobban rábírni az embereket, hogy vegyük komolyabban ezt a veszélyt, és tömeges otthon maradással igyekezzünk rövidre zárni a fertőzés továbbterjedését, amivel az így is túlterhelt egészségügyi dolgozóknak a munkáját lehet könnyíteni. A matrica használatával a fénykép vagy videó hozzáadódik az Instagram történetfolyamhoz, amin az emberek láthatják, ki hogyan igyekszik átvészelni a bezártságot vagy hogyan hozza ki a legjobbat ebből a nem túl kellemes helyzetből.


Fontos az elismerés


Az Instagram nem feledkezett meg az egészségügyi dolgozókról sem. Az ő áldozatos munkájuk előtt tiszteleg a számukra létre hozott matricával, amivel a felhasználók is kifejezhetik köszönetüket kitartásukért.

Ne feledjetek mindig kezet mosni és fertőtleníteni, betartani az alapvető higiéniai szabályokat és ha tehetitek, tényleg maradjatok otthon!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média