Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook próbálja elviselhetővé tenni…

Hogy féken tartsuk a koronavírus terjedését, elsődleges, hogy minimálisra csökkentsük az otthonunkon kívül töltött időt. A hétköznapjaink részévé vált bezártság rendkívül nyomasztó hatással lehet ránk.

Ennek következtében felértékelődnek a kapcsolataink, amiket online felületen, még a vírus ellenére is, könnyedén tarthatunk. A Facebook közösségi központot hozott létre annak ismertetésére, hogy a szolgáltatásain keresztül miképpen maradhatunk kapcsolatban a külvilággal.


Gyors válaszok


A Facebook állandó aktivitást és megjelenést biztosít a különböző országok egészségügyi szervezeteinek, hogy gyors és pontos tájékoztatást tudjanak nyújtani a lakosságnak. A Messenger fejlesztői a különböző országokkal együttműködve kifejlesztették, hogy az általánosan ismétlődő kérdések mihamarabb megválaszolásra kerüljenek, amire már automata válaszadási funkciókat is biztosítanak.


A kapcsolatok és a közösségek átsegíthetnek a nehezén


A Messenger alkalmazás fontossága egy ilyen időszakban sokkal jobban felértékelődik, hiszen a szeretteinkkel való kapcsolattartás segíthet nekünk abban, hogy átvészeljük lélekben is a járványt. Gondoljunk az idősebb korosztályra, akik kiemelten veszélyeztettek a vírus miatt, és ezért nekik jelentős kockázattal jár, ha el kell menniük otthonról. Nekik nagyon sokat jelenthet, ha videóhíváson keresztül tudják tartani a kapcsolatot.


Az üzlet sem állhat le


A vásárlók továbbra is összeköttetésben tudnak maradni az üzletekkel, anélkül, hogy fizikailag kelljen érintkezni az eladókkal. A kiszolgáló oldalról pedig a gyakran ismétlődő kérdésekre beállíthatóak az automatikus válaszok.


Fontos, kitől kapjuk a híreket


Az otthoni bezártságban fontos, hogy mindig jól értesültek maradjunk a járvány jelenlegi helyzetének alakulásával kapcsolatban. Ezért kiemelkedően jelentős a szerepe a pontos és hiteles információknak. Csak olyan forrásoknak higgyünk, és olyan szervezeteknek ajánljunk fel pénzt, akik hitelesítve vannak a Facebook által.

A hamis információ továbbadása rajtunk is múlik. Csak azokat a híreket és értesítéseket továbbítsuk, amiknek a forrása egyértelműen visszavezethető az állami egészségügyi szervezetekre vagy a WHO-tól erednek.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média