Kövessen minket a Facebookon!

Érkezik a Facebook Watch letölthető verziója

A Facebook saját videó lejátszója egy ideje már aktív résztvevője a platformnak, most pedig a fejlesztők újabb nagy dobásra készülnek. A Facebook Watch ugyanis hamarosan már nem csak a böngésződből lesz elérhető.

A videókészítés napjainkra erős marketing eszközzé vált – ezt a lehetőséget ismerte fel a Facebook csapata is, amikor megalkotta a saját videós felületét. Naponta több millióan veszik igénybe a közösségi platform ezen szegmensét, nem csoda hát, hogy a készítők úgy látták, ideje terjeszkedni.


Asztali alkalmazás és Facebook Lite


A Facebook Watch jelenleg böngészőben, valamint a Facebook mobilos applikációjában érhető el. A fejlesztők azonban nem csak azokra gondoltak az újítással, akik jobban kedvelik asztali eszközökről használni a platformot, hanem azokra is, akik szerényebb képességű telefonnal rendelkeznek.

Az asztali verzió kialakítása egyébként nem új találmány. Több olyan videómegosztó is van, amelyhez készült olyan szoftver, amihez nincs szükség böngészőre, mint például a Twitch vagy a Netflix, amelyek felhasználói már nagy sikerrel használják ezeket a szoftvereket.


Miért jobb az asztali alkalmazás a böngészős helyett?


Nem véletlen, hogy egyre több cég választja az asztali alkalmazás kialakítását. Ennek köszönhetően ugyanis a platformok használata a felhasználók számára nem csak zavartalan, de sokkal könnyebb is lehet. Egyetlen szoftver felületén áttekinthető és könnyen elérhető az összes olyan funkció, amelyekre a videózás alkalmával szükséged lehet és amelyek némelyikét a böngészőben esetleg nem is tudod használni.

A Facebook esetében ez a faktor ráadásul jóval magasabb, hiszen alapvetően egy közösségi felületről beszélünk. Videózás közben könnyen megzavarhatnak a felugró chatablakok vagy éppen a posztodra érkező kommentek értesítői. A Facebook Watch alkalmazás azonban megoldást jelenthet majd erre a problémára.

A jó hír, hogy az asztali alkalmazással együtt tovább fog bővülni azoknak a térségeknek a köre is, ahol elérhetőek a videós hirdetések, ezzel még nagyobb népszerűségre tehet majd szert a Watch.

Ne maradj le a legizgalmasabb újdonságokról! Kövesd a Szubjektív Media blogját és Facebookját, hogy mindig időben értesülhess a friss hírekről. Ha pedig segítségre lenne szükséged oldalaid kezelésében, keress fel minket bátran!


Szubjektív Média