Kövessen minket a Facebookon!

Online jelenléted erősítésére ajánlunk 10 különböző típusú YouTube-videót

Kisvállalkozásként nem könnyű kitűnni a versenytársak közül. Megosztunk veled néhány ötletet a YouTube-videók elkészítésére vonatkozóan. Infografika.


Miért jó a YouTube?


A Headway Capital csapata összegyűjtötte egy infografikában a sikerhez szükséges videótípusokat: termékbemutatók, how to videók, product-in-action videók, gyakori kérdések, beszámolók, vélemények, haul videók, unboxing videók, behind the scenes videók, a csapat bemutatása.

Az infografika kitér a YouTube-jelenlét jelentőségére, ha valaki nem lenne biztos benne, hogy érdemes ezen a platformon videókat közzétenni.  Az internethasználók egyharmada nézi a YouTube-ot, azaz több mint 2 milliárd ember! Az emberek 73 százaléka állítja ráadásul, hogy valószínűbb, hogy megvesz valamit, miután látott a termékről egy videót. Megelőzheted versenytársaidat is, mert a kisvállalkozások még csak 9 százaléka használja a YouTube-ot.


A videók pszichológiája és a megvalósítás


Az infografika nemcsak azért hasznos, mert kitér a videók befogadásának pszichológiai hátterére, hanem azért is, mert mindezt konkrét, gyakorlatias, olykor technikai jellegű tanácsokkal egészíti ki. Mielőtt bárki nekifog az alkotásnak, jó, ha érti, mit miért csinál, és még jobb, ha a megfelelő eszközök is a birtokában vannak.

Megtudhatod például, miért fontos, hogy történetet mesélj a termékbemutató videóban, és ne elmondd, hanem megmutasd, mitől jó, amit el akarsz adni. Vagy hogy mi kell ahhoz, hogy a néző bevonódjon érzelmileg, és pozitív érzelmekkel viszonyuljon a brandhez, és kialakuljon a vásárlói lojalitás.

Több videótípussal kapcsolatban hasznos gyakorlati tippeket kapsz a forgatókönyv megírását, a beállításokat, a színeket, a zenét és a világítást, a mikrofonokat és az akusztikát illetően.

Összességében kiderül, hogy a természetesség, az érzelmek előtérbe helyezése a számok és statisztikák helyett, illetve a szórakoztatásra tett hangsúly jobban megfelel a marketingcéloknak, mint ha kifejezetten marketingvideót akarnál készíteni. A hitelesség még mindig nem ment ki a divatból, csupán néhány szempontot kell szem előtt tartanod, hogy sikeres YouTube-videókkal állhass potenciális vásárlóid elé.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média