Kövessen minket a Facebookon!

Megvan a Google+ lekapcsolásának időpontja

Októberben számoltunk be arról, hogy a Google+ szolgáltatás
hamarosan bezárja kapuit. Akkor még úgy szólt a hír, hogy a felületet 2019 augusztusával kapcsolják le, ám most itt az újabb nyilatkozat a Google saját platformjának ügyében.

A sikertelen közösségi platform haldoklása természetesen nem újdonság. A Google+ közel sem azt az eredmény hozta sem a fejlesztők, sem pedig a felhasználók számára, mint amit elvártak tőle, így a lekapcsolása nem is annyira meglepő lépés.


Mikor búcsúzunk a Google+-tól?


A vállalat újabb közleménye szerint április 2-án köszönhetünk majd el a szolgáltatástól. A felhasználói profilok, annak minden tartalmával együtt törlésre kerülnek. Ebbe a fotók és videók mellett beletartoznak a létrehozott oldalak is.

Amennyiben szeretnéd megmenteni az ott tárolt fájlokat, akkor természetesen erre van mód a lekapcsolás előtt. Az Adatok letöltése menüpontban lehetőség van az összes feltöltött anyag mentésére egy füst alatt. Ezzel a módszerrel arra is lehetőség van, hogy csak a kívánt adatokat töltsd le, a többi pedig az áprilist követő hónapokban megsemmisül.


Erre számíthatsz a lekapcsolást követően


Mivel a rengeteg tartalom törlése hosszabb időt vesz igénybe, előfordulhat, hogy egy ideig még láthatod a feltöltéseidet. A bejelentés alapján hónapokba is beletelhet, mire minden tartalom letörlődik a felülettel együtt.

Ezen felül azok az applikációk és szolgáltatások, amelyek a Google+ segítségével működtek, szintén megszűnnek működni. A G Suite ügyfelei számára ellenben elérhető marad majd a Google+, de ennek a felületén és funkcióiban is jelentős változások várhatóak.

Tehát ha nem szeretnéd elveszíteni az ott tárolt adataidat, jobb lesz sietni. Mivel nem tudni, hogy ki mikor kerül sorra a törlés folyamatában, ezért a legbiztosabb, ha a profilokba feltöltött anyagokat még a zárás előtt lemented.

Nem szeretnél lemaradni a közösségi média legfrissebb híreiről?? Lájkolj minket Facebookon és kövesd a Szubjektív Média blogot, hogy mindenről időben értesülj! Ha pedig elakadtál a marketingedben, keress minket bátran!


Szubjektív Média