Kövessen minket a Facebookon!

Újabb lépések a hamis Facebook-profilokkal szemben

Az álprofilok minden platformon problémát jelentenek, de az kétségtelen, hogy a Facebookon jelentik az egyik legkomolyabbat. A riasztó mennyiség gyakran szemet szúr a felhasználóknak is, akik nem restek panaszt tenni az ügyben.

Ami még ennél is aggasztóbb, hogy a hamis felhasználók száma a duplájára nőtt az elmúlt két évben. Nem csoda, hogy a Facebook csapata egyre komolyabb lépéseket próbál tenni ellenük, hogy biztosíthassák a zavartalan felhasználói élményt mindenki számára.


Hogy áll a helyzet most?


A Facebook utolsó jelentése szerint a jelenlegi profilok mindössze 5%-a hamis. Ez sokkal jobb arány a korábbiaknál, így feltételezhető, hogy az új fejlesztések beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Ám nem szabad elfelejteni, hogy a felhasználók magas száma miatt ez az 5% is nagy tömeget takar. A probléma megoldását nehezíti, hogy rengeteg a duplikált fiók. A legutóbbi információk szerint ezeket már nem tekinti a rendszer álprofilnak, így nem is szűri.


Milyen paraméterek szerint szűr az algoritmus?


A szűréshez a Facebook nyomkövetést alkalmaz, amellyel nemcsak a meglévő, de az ahhoz köthető felhasználókat is követik. Ennek segítségével mostanra már hamis profilok milliárdjait fogta meg és bannolta a platformról.

Mindez persze még nem jelenti egyből azt, hogy a Facebook megnyerte a háborút, hiszen nap mint nap újabb fiókokat regisztrálnak ugyanazokra a célokra, így a rendszernek bőven akad munkája. De a folyamat már elkezdődött, amellyel jó eséllyel sikerülhet majd minimálisra visszaszorítani az ilyen jellegű aktivitásokat.

Profikra bíznád közösségi média oldalaid kezelését? Keress minket bátran! Lelkes és profi csapatunk már alig várja a közös munkát, melynek gyümölcsekén a vállalkozásod még magasabbra törhet.


Szubjektív Média


Forrás: socialmediatoday.com