Kövessen minket a Facebookon!

Könnyítés az Insta-n először hirdetők számára

Az Instagram újdonsült felhasználói számára nem szükséges Facebook profilhoz kapcsolódniuk ahhoz, hogy hirdetni tudjanak. A kedvezményben van egy kis turpisság. Azok akik már korábban regisztráltak bármelyik felületre, azok számára kötelező volt a Facebook és Insta fiókjuk összekapcsolása. Visszamenőlegesen pedig nincs lehetőség a két felület szétválasztására.

Ahogy azt az elmúlt években megszokhatták a közösségi platformokat használó emberek, a Facebook háza táján mindig történik valami újítás. Eddig az elmúlt hetek és hónapok inkább arról szóltak, hogy a közösségi média működtetői hogyan próbálják közös platformra hozni termékeiket a könnyebb használhatóságért. Most valamelyest az eddigi lépéseiknek ellentmondót húztak. Innentől azok a hirdetők, akik először indítanak promóciót az Instagramon és az USA vagy Törökország területén élnek, nem kell rendelkezzenek az Insta profiljukhoz kapcsolódó Facebook profillal.


Miért volt erre szükség?


A döntés mögötti megfontolást csak találgatni lehet. Nagy valószínűséggel az Egyesült Államokban kibontakozott BlackLivesMatter mozgalom és annak lavinaszerű hatása lehetett a kiváltó ok. Az elmúlt hetekben az USA több civil jogvédő szervezete fogott össze azért, hogy változtatásra kényszerítsék a közösségi médiaóriást.

A fent nevezett ideológiai mozgalom és annak követői számára nem volt elég határozott a Facebook önszabályozása a felületen terjedő gyűlöletbeszéddel szemben. Ezért a jogvédők nyílt levélben buzdították arra a nagy összegeket hirdetésre költő cégeket, hogy állítsák le júniusban a Facebookon futó kampányaikat. A felhívásra pozitívan reagált például a The North Face. Júniusban leállították a Facebookon futó kampányaikat, azonban nem tervezik ugyanezt tenni az Instagramon megjelent hirdetéseikkel.

Habár az Instagram vezetése cáfolja, hogy ez állna a háttérben, nagy valószínűséggel a legkevésbé sem dolgoznának az elmúlt években elvégzett saját munkájuk ellen. … ha nem lenne különösen indokolt.

Ha az oldalaidat szeretnéd kézben tartani, de nincs erre elég időd, használd ki a segítségünket és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média