Kövessen minket a Facebookon!

Könnyebbé válik a moderálás a Facebook-on

A Meta a 2022-es évet új biztonsági frissítések bejelentésével kezdte, amikkel széles körben tapasztalt problémákat igyekszik megoldani a Facebook-on. Nézzük is, milyen újdonságokat jelentett be a vállalat.


Bővültek a moderálási lehetőségek


Több felmérésből is kiderült, hogy a Facebook felhasználók egyik legnagyobb problémája a megosztottság: a tartalomkészítők rengeteg negatív és esetenként sértő visszajelzést kapnak a posztjaik alá. Ezzel a Facebook is tisztában van, ezért bővítette a moderálási lehetőségeket.

Most már egy profil letiltásával az összes olyan profilt is tiltani lehet, amit a felhasználó később csinál. Emellett beállíthatunk olyan szűrőket, amik előre megadott szimbólumok, számok vagy szavak alapján szűrik a kommentszekciót. Ezáltal a tartalomkészítők könnyebben felvehetik a harcot a problémás felhasználókkal a jövőben.


Személyes támogatás élő chaten keresztül


A Facebook hírhedt arról, hogy hajlamos ok nélkül tiltani vagy más módon korlátozni felhasználóit. Általában ezek a büntetések még azután sem enyhülnek, miután a sértett fél felvette a kapcsolatot a Facebook-kal, hiszen nem jut elég kapacitása a Meta-nak arra, hogy minden ügyet részletesen kivizsgálhasson.

Ezt a problémát orvosolja az élő chat funkció, aminek segítségével a felhasználók közvetlenül a vállalat alkalmazottjaival vehetik fel a kapcsolatot komplikációk esetén. Ez meggyorsíthatja a jövőben a kivizsgálások folyamatát.

A Meta egyik legnagyobb célkitűzése a tudatos social média használat oktatása. Ennek az egyik legújabb eszköze a „Safety school” program lesz. Az anyagban olyan eszközöket és tudásanyagot találhatunk, amik segítik megelőzni az online zaklatást.

Némi segítség lenne szükséged az online marketing tevékenységedben? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média