Kövessen minket a Facebookon!

Akkor leszel igazán sikeres, ha integrált social media stratégiát folytatsz

Ahhoz, hogy a marketingtevékenységed eredményes legyen, együtt kell használnod a fizetett és az organikus tartalmakat. Íme néhány indok, ami miatt megéri ötvözni a két stratégiát.


Más, de egyformán fontos


A fizetett és az organikus tartalomnak más a célja, de egyformán fontos mindkettő.

Az organikus bejegyzések segítenek a közösségi jelenlét kialakításában, és ajtót nyitnak a meglévő ügyfelekhez. Ezeknél a posztoknál az elköteleződés növelése, a brand sentiment, az ügyfélelégedettség és a meglévő kapcsolatok erősítése áll a fókuszban.

A fizetett tartalom tökéletes módszer a márkaismertség növelésére, új közönség elérésére, a konverzió növelésére és az eladások fellendítésére – ezért láthatunk sok olyan hirdetést a közösségi médiában, ami új márkát, új terméket, ajánlatokat és eseményeket promotál. A kettő együtt teszi teljessé a vásárlói élményt, így hiba lenne elhanyagolni akár az egyiket, akár a másikat.


Organikus, rendszeres


Ha új és szélesebb közönséget szeretnél elérni, mindenképpen hirdetned kell. Azonban nem szabad alábecsülni az organikus tartalom értékét sem – nagy hatással van ugyanis az általános közösségi média sikerre és jelenlétre, különösen, ha fizetett tartalommal párosul. A rendszeres – akár napi – posztolás például jelentősen növeli az elköteleződést.


Egymásra hatás


Az organikus tartalom befolyásolja a fizetett tartalmat, és fordítva. Az organikus bejegyzések információval látnak el azt illetően, hogyan érdemes hirdetned.

Monitorozd az oldal látogatóit, a demográfiai adataikat, hogy hogyan találtak rá az oldalra és hogy melyek a legsikeresebb posztjaid. Ezek a betekintések eligazítanak, hogy milyen tartalmat tegyél közzé a hirdetésben, kiket célozz meg, és milyen hirdetésformátumot válassz az egyes platformokon a legjobb eredmények érdekében.

Akik integrálják a fizetett és az organikus stratégiáikat, jobb eredményeket érnek el – azoknak a piaci szereplőknek, akik ötvözik a kétféle tartalom használatát, sokkal inkább megtérül a befektetésük. Ezek a cégek legtöbbször arra a követeztetésre jutnak, hogy akkor járnak a legjobban, ha a marketing más területeit, a salest és az ügyfélszolgálati tevékenységeket is bevonják a folyamatba, és az egész szervezetet egy egységként kezelik.   

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média