Kövessen minket a Facebookon!

Költségkeret optimalizálás a Facebook kampányokban

A Facebook a hirdetési kampányok költséghatékonyságának optimalizálásával számos olyan megoldást ad majd a kezedbe, amire eddig csak hosszadalmas kísérletek és folyamatos nyomon követés árán volt lehetőséged. Ideje egy kicsit mélyebbre tekinteni, hogy miként is éri el majd a kampányhatékonyság növekedését a Facebook algoritmusok új változása.

Az optimalizációval a költségkeretek felhasználása tulajdonképpen teljes mértékben átalakul. A hatékonyságot elsősorban nem az egyes hirdetéssorozatokban fogod látni, hanem a teljes hirdetési kampányban. Azonban ennek köszönhetően a kommunikációs és értékesítési stratégiáid is jobban tudnak majd működni.


Beállítási lehetőségek – Időtartam


Továbbra is beállíthatod, hogy napi- vagy élettartamra szóló kampányköltségkeretet álmodtál meg konkrét kampányodhoz.


Beállítási lehetőségek – Licitstratégiák


A kampányköltségkeret meghatározásán túl szabályozhatod, hogy egy-egy hirdetéssorozatnál mi legyen a költési limit. Ezt minden egyes hirdetéssorozatnál külön-külön is beállíthatod!
A Facebook amúgy nem javasolja a költési limitek beállítását a hirdetéssorozatnál, hiszen az belepiszkít az ő felfogásukban a kampány-szintű automatikus optimalizálásba ezzel persze korlátozva a rugalmasságukat.
De adódhat, hogy pl. egy divat webshop megegyezik az egyik beszállítójával, hogy a webshop havi CTW kampányaiban garantált összeget költ el a beszállítójának márkájára. Ebben az esetben ugyanazon kampány alatt a beszállító márkájára indított hirdetéssorozatra nyilván be fogsz állítani egy költési minimumot, hogy teljesíteni tudd a vállalásod a partnered felé. Az más kérdés, hogy majd a hónap végén nagyítóval érdemes lesz elemezned a hatékonyságot és az ott látottak szerint érdemes lehet átgondolni a következő finomhangoló lépéseket.
A döntés a te kezedben van, ám valóban nem lesz célszerű a hirdetéssorozatok költési limitbeállításának túlzó használata, mert:

  • azzal megakadályozhatod az új célcsoportok/piacok felderítéséhez szükséges költést
  • minél nagyobb költségkeretet kötsz le konkrét hirdetéssorozatokhoz, annál kevésbé rugalmasan tudja optimalizálni a megjelenítési rendszer a kampányod költségkeretét
  • javasolt a kampányszintű költségkeretet úgy beállítani, hogy maradjon némi rugalmasság a költések hirdetéssorozatok közti elosztásában a kampányon belül, mert ezzel a lehető legtöbb eredményt tudod elérni a kampánnyal és
  • a kampány beállítása is leegyszerűsödik, ezáltal időt is megtakarítasz, hiszen a kézi beavatkozást igénylő költségkeretek számát az automatizálással csökkenteni tudod.

Mikortól?


A Facebook – mint minden fejlesztést – fokozatosan vezeti be és ad egy kis időt, hogy megbarátkozz a változásokkal. 2019. szeptemberétől azonban ez a változás az összes kampányodat érinteni fogja, mind az újakat, mind pedig a régebben indítottakat is, melyek még futnak.
És itt nem lesz vége!

A Facebook egyúttal beharangozta azt is, hogy a kampányszintű hirdetésoptimalizálás egy nagyobb ívű terv része és lesz folytatás, hiszen elkötelezetten szeretnének segíteni a hirdetők költségkereteinek a leghatékonyabb felhasználásában. Úgy legyen ?!

Ha szeretnél értesülni a legfrissebb hírekről és a legnagyobb újdonságokról, akkor kövess minket Facebook-on és olvasd a Szubjektív Média blogján megjelenő híreket. Felkészült és naprakész csapatunk gondoskodik róla, hogy semmiről se maradj le.


Szubjektív Média