Kövessen minket a Facebookon!

Költségkeret optimalizálás a Facebook kampányokban

Amennyiben a vállalkozásod rendelkezik Facebook oldallal, akkor te is találkozhattál a változást beharangozó, felugró ablakkal. A fejlesztés célja, hogy az oldalak kezelői hatékonyabban használhassák fel a költségkereteiket a marketingjükben. De hogy is fog kinézni ez a fejlesztés?

Ez az automatizált rendszer nemcsak azért jó, mert hatékonyabb lesz az optimalizáció, hanem azért is, mert rengeteg terhet levesz majd a vállaidról. A frissítésre, legalábbis a kötelező alkalmazásra még 2019. szeptemberéig várni kell, de a legfontosabb tudnivalók már rendelkezésre állnak, érdemes felkészülni!


A kampányszintű költségkeret-optimalizáció


Az újítás lényege, hogy szeptembertől minden egyes Facebook hirdetési kampányhoz (itt jelölöd ki a hirdetés célját, pl. forgalomterelés a weboldaladra) egy központi kampányköltségkeretet fogsz tudni beállítani, s az adott kampány alá tartozó hirdetéssorozatok között (ezen a szinten állítod be pl. a hirdetési célcsoportokat) a Facebook automatikusan, folyamatos és valós időben maga fogja elosztani a legjobban teljesítő hirdetéssorozatok között.

Hogy miért jó ez? Mert így a pénzedet valóban azokba a hirdetés-sorozatokba fektetheted majd, amelyek a leghatékonyabban tudják behozni a rájuk szánt összeget. A Facebook ezzel a lépésével leveszi a válladról a kampányok alatt indított hirdetéssorozatok és hirdetések folyamatos figyelését, mert a megújuló algoritmus automatikusan elvégzi azt helyetted, a te érdekedben.


Hogyan állíthatod be a költségkeretet?


Már látjuk magunk előtt, hogy sokkot kapsz, mert azt gondolod, hogy ezzel kiveszi a kezedből a hirdetéssorozat-szintű hirdetési összegbeállítás lehetőségét a Facebook – de ne izgulj, erről szó sincs!

Megoldás erre a hirdetéssorozat-szintű költési limitek használata lesz! Ugyanis 2019 szeptembere után is szabályozhatod majd, hogy mennyit akarsz minimum vagy maximum elkölteni egy-egy kampány alatt indított hirdetéssorozatra.

Ha beállítod a hirdetéssorozatra:
➡ a minimális költési limitet, akkor a Facebook a beállított összeget próbálja majd elkölteni.
➡ a maximális költési limitet, akkor a Facebook nem fogja túllépni a beállított összeget.

Szóval nem kell stresszelni, ez a frissítés a tervek szerint csak arról gondoskodik majd, hogy a leghatékonyabban költsd el a pénzed a Facebookon. Ennek köszönhetően az eredményeid is jelentősen javulhatnak, amennyiben a beállításaid megfelelőek.

Ezzel a témával foglalkozunk a héten megjelenő következő blogcikkünkben is, ahol majd a licitstratégiákról, a mikortól kérdésekkel foglalkozunk, valamint azzal, hogy vajon itt megáll-e a Facebook a kampányhatékonyság támogatásában.

Elakadtál a közösségi médiában? Szeretnéd felpörgetni vállalkozásodat, de úgy érzed, hogy ezek a felületek nem neked valók? Fordulj hozzánk bizalommal és bízd ránk oldalaid kezelését!


Szubjektív Média