Kövessen minket a Facebookon!

A LinkedIn élőben teszteli az AI által generált posztokat

Még nem tudjuk, milyen hatásai lesznek a LinkedInen az AI generálta posztoknak. Egyelőre tesztelés alatt van a funkció.


Bepötyögünk pár ötletet, kijön a poszt


A LinkedIn kísérletezik a generatív AI használatával. Kifejlesztett például egy új funkciót, ami lehetővé teszi, hogy az AI hozzon létre posztokat számunkra. A LinkedIn AI frissítési asszisztense megkér minket, hogy osszuk meg ötleteinket a mesterséges intelligenciával a bejegyzés írásakor, és aztán megnézhetjük az első posztjavaslatot. Csak bepötyögünk pár sort, és kijön egy lehetséges poszt!

A LinkedIn szerint azért van szükség erre az újításra, mert a felhasználók számára sokszor az okoz nehézséget, hogy gondolataikat hogyan öntsék formába. Az AI abban segít, hogy az ötletből kész poszt legyen – a LinkedIn azt állítja, hogy nemcsak időt, de energiát is spórolhatunk, ha rábízzuk az AI-ra a bejegyzés megírását.


Írd le minimum 30 szóban


Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik számára a funkció már elérhető, elsőként minimum 30 szóban kell leírni a feedben a „Start a post” mezőbe, hogy miről szeretnénk írni: ezek lesznek azok a gondolatok, amelyek a poszt magját adják majd. Ezután az AI elkészít egy draftot, amit aztán még szabadon szerkeszthetünk és kiegészíthetünk, mielőtt posztolnánk.

Elvileg tehát nem azért találták ki ezt a funkciót, hogy bármiről írhasson az ember, azaz olyasmiről is, amihez nem is ért, csupán azért, hogy gyorsabban és könnyebben fogalmazhassa meg mondanivalóját. Ennek ellenére a lehetőség kérdéseket vet fel egy olyan platform esetében, ahol az emberek szakmai tudásukat, kompetenciáikat, készségeiket hivatottak megmutatni másoknak. Biztos, hogy jó irány, ha ilyen eszközt kapnak a LinkedIn-felhasználók a kezükbe? Hiszen így olyasmit is megfogalmazhatnak, ami esetleg nem tükrözi saját tudásukat, egy adott kérdés vagy téma mély megértését.

Az AI-generálta posztok megkönnyítik, hogy valaki színleljen. Ami azoknak a toborzóknak, akik a LinkedInen keresnek munkaerőt, nagy gondot jelenthet a jövőben.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média