Kövessen minket a Facebookon!

A sikeres együttműködés és marketingkampány feltétele, hogy megtaláld a legjobb influenszereket.

Megtalálni azt az influenszert, akivel sikeres marketingkampányt vihetsz végig, nem kis kihívás. Íme 6 tipp, hogyan akadj a számodra legjobb influenszer nyomára. Nem elég, ha valaki különleges, és sok követője van. Alaposan járj utána, hogy illik-e az általad posztolt tartalomhoz, hiszen ő lesz a branded nagykövete.


1. A kampány témája és a cél meghatározása


Nem mindegy, hogy új terméket szeretnél bevezetni, akciót hirdetsz meg, vagy a márkaépítés van a fókuszban, ahogy az sem, hogy mik a céljaid: az alkalmazástelepítések számának vagy a honlap látogatottságának növelése, vagy leadgenerálás. Mindezeket figyelembe kell venned, amikor kiszemelsz valakit együttműködő partnernek.


2. Büdzsé


Hogy milyen költségekkel kell számolnod, függ attól, hogy az influenszer mega-, mikro- vagy makroméretű, hogy hány influenszerrel akarsz együtt dolgozni, hogy milyen piacon mozogsz, és milyen platformokon szeretnél megjelenni.

A legegyszerűbb módja az influenszerek csoportosításának a követőik száma. Ez a felosztás segít belőni, hogy milyen költségekkel számolhatsz:


3. Hogyan találd meg őket


  • Az egyik lehetőség, hogy megkeresed azokat, akik jó tartalmat gyártanak ugyanazon a piacon, ahol te is érvényesülni szeretnél. Keress a Google-ban és a YouTube-on, és találd meg a legnépszerűbb tartalmakat.
  • Keress népszerű platformokon. Az adott felületen keresd a releváns témákat és hashtageket a téged érintő piaci szegmensben.
  • Eszközök, melyeket segítségül hívhatsz. Az alábbi alkalmazások segíthetnek végigvinni a kampányaidat: SparkToro, LinkedIn, Heepsy, Klear.

4. Backlink kutatás visszafelé


A legtöbb influenszer egy közös URL-re hivatkozik, amikor a tartalmában megjelenik egy  adott brand/termék. Például a Skillshare, amely népszerű szponzor a YouTube-on, 3000 backlinkkel rendelkezik – csak ezeknek a feltárásával juthatsz el a potenciális jövőbeli influenszereidhez. Ezt elvégezheted az Ahrefs’ Site Esplorerrel.


5. Keress proaktívan márkanagykövetet


Igazán hasznos nagyköveteket alkalmazni, hiszen már ismerik és szeretik a márkádat. Figyeld a közösségimédia-oldalaidat, kik azok, akik megkerestek vagy betaggeltek. Figyeld a cikkek vagy videók formájában érkező visszajelzéseket. Figyeld, hogy megemlítenek-e egy-egy hírlevélben (iratkozz fel a piaci szegmensed népszerű hírleveire).


6. Kérdezd meg a követőidet


Talán most azt gondolod, túl szép, hogy igaz legyen, de olykor tényleg elég egy poszt vagy e-mail, amiben megkérdezed a követőidet, kit látnának szívesen egy együttműködés során. Hidd el, záporozni fognak a válaszok!

Inkább válassz több mikroinfluenszert, mint egy makrót, akkor is, ha meg tudnád fizetni a legnagyobb, legnépszerűbb arcot. Nem a követők száma az elsődleges, és nem is a relevancia. Legyen meg az összhang, és találd meg a neked való, különleges embereket, akik igazi jelenségek. Hajrá!

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: ahrefs.com


Szubjektív Média