Kövessen minket a Facebookon!

A Meta új hirdetésoptimalizáló eszközöket ad a kezünkbe az ünnepek közeledtével

Bizony, már érdemes a karácsonyi hajrára készülni, hiába van még csak november eleje. Segítünk! Illetve a Meta segít: új hirdetésoptimalizáló eszközökkel teheted könnyebbé az ünnepi időszakban a marketingtevékenységedet.


Hogyan lehetsz hatékonyabb karácsony előtt


A karácsonyi időszak sok vállalkozás életében a legpörgősebb időszak, a Meta rájuk gondolva tesz most elérhetővé új hirdetésoptimalizáló eszközöket: a kampányköltség változtatható beállítását, új eszközöket a vásárlási műveletek ösztönzésére, és a vásárlás közvetlenebb elérését a hirdetésekből.

Elsőként a Meta új, időalapú költségütemezési opciót tesz elérhetővé, amivel egy adott időszakon belül magasabb költségkeretet tudsz majd beállítani egy kampányban.


Maxold ki


A költségkeret ütemezésével hirdetőként dönthetsz úgy, hogy növeled napi költségkeretedet, így maximalizálva a promóciós és értékesítési lehetőségeket. Eddig manuálisan kellett beállítani egy adott időszakban a költségkeretet. Most azonban a kiemelt időszak után a költségkeret automatikusan visszaáll az alap beállításra, nem kell további lépéseket tenned ennek érdekében.

Ez jó módja annak, hogy a reachet maximalizáld anélkül, hogy alternatív hirdetéseket kellene futtatnod vagy manuálisan kellene frissítened a költségvariációkat bizonyos időpontokban.

A Meta az Advantage+-ban is hasonló költségkeret-variációkat tesztel, ami lehetővé teszi, hogy magasabb költséget állíts be bizonyos közönségek számára.


Promotional Ads


A Meta több vállalkozás számára teszi elérhetővé a promóciós hirdetéseket. Ezek kedvezményre jogosító kódokkal és videókba ágyazott ajánlatokkal csábítják vásárlásra a felhasználókat, akik emiatt úgy érzik, hogy sokkal jobb ajánlatot kapnak, mint egyébként.

Ezek a hirdetések egészen a check-outig elvezetik a potenciális vásárlót, aki így sokkal nagyobb eséllyel fog valóban vásárolni.


Emlékeztetőhirdetés


A Meta több vállalkozás számára teszi elérhetővé az emlékeztetőhirdetéseket (Reminder Ads), amelyekkel a felhasználók feliratkozhatnak emlékeztetőkre, és három értesítést kaphatnak egy Insta-posztból egy nappal és 15 perccel az esemény előtt, illetve az esemény idejében. Könnyebb lesz az emlékeztetők létrehozása, mert mostantól feltölthetsz kreatívokat a hirdetéskezelőbe.

A Meta ráadásul hozzáadja a Sztorikat is az emlékeztetőhirdetések megjelenési helyeihez, ezzel is előmozdítva az érdeklődés felkeltését.


Shops Ads


Tesztelés alatt áll a Shops Ads, ami lehetővé tenné, hogy egyszerűbb legyen a vásárlás a Facebook és az Insta hirdetésein keresztül. Ennek érdekében a Meta teszteli az Adobe Commerce, a Magento Open Source és a Salesforce Commerce Cloud integrációit, amelyek közvetlenül kapcsolják össze a Meta hirdetéseit a vásárlási folyamattal, elősegítve a közvetlenebb vásárlási tevékenységet.

A Meta már kiépített integrációkat a BigCommerce, a Feedonomics, a ProductsUp, a GoDataFeed, a ChannelAdvisor és a CommerceHub vállalattal.

Az új lehetőségek miatt a Facebook- és az Insta-promóciókból könnyebb lesz egyenesen vásárolni, és többen fognak konvertálni. Ez nemcsak a hirdetőknek jó, hanem a Metának is, hiszen ha jobb vásárlási élményt tud nyújtani, nagyobb lesz a bizalom az irányában, így hosszú távon nagyobb vásárlási célponttá válik.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média