Kövessen minket a Facebookon!

Minden ismerősnek jelölést el kellene fogadnod LinkedIn-en?

A LinkedIn kiváló felület a szakmai kapcsolatok építésére. Az pedig már csak ráadás, hogy minél több ismerősünk van, annál több emberhez eljutnak a posztjaink. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy minden ismerősnek jelölést érdemes elfogadni? Ebben a cikkben ezt a témát vesézzük ki.


Rövid válasz: nem


Mivel a LinkedIn profilunk tartalmazza az elérhetőségeinket és egyéb személyes adatainkat, ezért meg kell válogatnunk, hogy kinek engedünk hozzáférést a profilunkhoz. Hiszen könnyen válhatunk spam fiókok és hackerek áldozatává.

Maga a LinkedIn is azt tanácsolja, hogy csak olyan profilokat jelöljünk vissza, amiknek személyesen ismerjük a tulajdonosát. De van egy probléma ezzel az ajánlással: nagyon lerövidíti azon profilok listáját, amiket felvehetünk a kontaktok közé.


Végső soron a LinkedIn-t kapcsolatépítésre fejlesztették


Ha teljesen biztonsági játékosként akarunk működni a platformon, akkor valóban csak az ismerős profilokat vegyük fel a kontaktok közé. Ám ilyenkor felmerül a kérdés, hogy hány nagyszerű kapcsolattól és követői aktivitástól esünk el a túlzott óvatosság miatt.

Hiszen az életben is kell egy kis nyitottság mások felé, hogy ismerkedni tudjunk új emberekkel. Miért lenne ez másképp a LinkedIn felületén?


Arany középút az elővigyázatosság és a nyitottság között


Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy egy bizonyos mértékig bátran fogadj el ismerősnek jelöléseket.

Természetesen fontos az elővigyázatosság: érdemes alaposan utánanézni a jelölő profiloknak. Minden esetben keress rá az illető nevére akihez elvileg tartozik a profil, és ellenőrizd, hogy tényleg hozzátartozik-e a fiók. Ez nagyon fontos, hiszen mostanában reneszánszukat élik a fake profilok. Érdemes velük vigyázni, mivel sokszor adathalászok hozzák létre őket.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média