Kövessen minket a Facebookon!

Ahogy a Zoom köszörülni próbálja a csorbát

A kapcsolattartásra szolgáló eszközök és programok használata többszörösére hatványozódott a koronavírus okozta járvány miatt. Ez egy várható tendencia volt, hiszen a lakásokba és házakba szorulva így tudunk biztonságos kapcsolatot fenntartani a családunkkal és a munkatársainkkal.


Vonzó lehetőség


A Zoom is óriási növekedést könyvelhetett el, hiszen amíg tavaly decemberig még csak 10 millió felhasználó töltötte le az applikációt, addig idén márciusra ez a szám elérte a 200 milliót. A program vonzerejét az is erősítette, hogy egyszerre akár 100 ember is részt vehet egy videóhívásban, 40 percen át.


Háttérben húzódó hiányosságok


Senki sem sejtette azonban, hogy a program sok ponton sérti a személyes adatok kezelését. Először arra derült fény, hogy a Zoom alapjául szolgáló Facebook SDK-nak köszönhetően az iOS felhasználók adatai megosztásra kerültek a Facebook szervereivel. Majd az a turpisság látott napvilágot, hogy a LinkedIn is részesült a felhasználók adataiból. Utóbb mindegyik portál hozzáférését megszüntették a Zoom fejlesztői. Ellenben tény, hogy a felröppent hírek nem sokat kedveztek a program népszerűségének.


A szakmai segítség


Ezért is jelentette be a Zoom alapítója, Eric Yuan, hogy a továbbiakban számos nagyobb informatikai vállalattól kapnak segítséget abban, hogy ráncba szedjék az adatvédelmüket. A HSBC, NTT Data, Procore és az Ellie Mae között még a Facebook információbiztonsági főnökét Alex Stamos-t is a fedélzeten köszönthetik a Zoom dolgozói. Nem kis erőfeszítésébe fog nekik kerülni, hogy visszaállítsák a program jó hírnevét, és visszaszerezzék a felhasználók bizalmát.


Van honnan visszahozni a rezümét


A Zoom használata ellen már az ausztrál és a tajvani kormány is hivatalosan felszólalt, de óva int a Google is. Bár ez utóbbi más szempontból is érthető. Hiszen már olyan feltevések is keringenek a világban, hogy a Zoom hirtelen jött népszerűsége nem kedvez a többi internetes nagyvállalatnak, és a rossz hírek keltésével pont a legérzékenyebb ponton tudják támadni.

Reméljük, azonban, hogy a kételyek minél előbb eloszlanak majd a programmal kapcsolatban, ami annak ellenére is, hogy nem felelt meg a személyiségi adatok biztonságos kezelésében, még mindig kiváló lehetőség a nagy számú konferenciabeszélgetések lebonyolítására.

Fordulj hozzánk bizalommal, ha szükséged van támogatásra oldalaid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média