Kövessen minket a Facebookon!

A Meta Advantage Best Practices Guide-ja már letölthető

A Meta folyamatosan frissülő Advantage+ kampányai AI-t és automatizálást használnak a reakció maximalizálása érdekében, és a közönség érdeklődésének rendszerszintű értelmezésén alapulnak. A Meta útmutatója segítségével most még profibbá válhatsz a használatában.  


Hogyan és miért


Az útmutató bemutatja, hogy az Advantage+ kampányok hogyan javítják a márkák teljesítményét. Természetesen nem lehet általánosítani, hiszen vannak olyan vállalkozások, amelyek kevesebb sikerről számoltak be az Advantage kapcsán.

Sokan mások viszont nagyon jó eredményekkel használták a kampányokat. Tehát, mint minden opció, ez sem jó mindenkinek, de ha jól használja az ember, akkor a legtöbb esetben nagyon is fellendítheti a forgalmat.


Opciók és előnyeik


Az útmutató áttekintést ad az Advantage+ használatának opcióiról és azok előnyeiről.

Példaként a Shopping kampányokat említjük, melyek teljes kampánymegoldást nyújtanak, elejétől a végéig automatizált portfólióválogatással, hogy a megfelelő hirdetések eljussanak a megfelelő emberekhez.

A Shopping kampányok előnyei: jobb eredmények, nagyobb hatékonyság és szélesebb közönség. Az Advantage+ ugyanis a mesterséges intelligencia segítségével releváns, jól teljesítő, kreatív variációkat mutat, és értékesebb, nagy vásárlószándékú közönséghez juttat el.


Új funkciók


Az útmutató abban is segít, hogyan tudod legjobban kihasználni az Advantage+ nyújtotta lehetőségeket.

Például hogy milyen új funkciói vannak a Shoppping kampányoknak: a teljesítmény összehasonlítása, frissítés egy kattintással, termékszintű videók, korra vonatkozó targeting és geotargeting.


Tippek


Az útmutató hasznos tanácsokkal is szolgál arra vonatkozóan, hogy hogyan tudod kimaxolni az Advantage+ teljesítményét.

Például: tervezd meg a triggereket, és nézd meg, melyik verzió működik a legjobban. Készítsd el a termékkatalógusodat és a felhasználói felületét úgy, hogy a fókuszt a terméken tartod, de többféle triggervariációt integrálsz.


Esettanulmányok


Az útmutató esettanulmányokkal is segít gondolkodni. Például olvashatsz az Adidas kampányáról, amikor új vásárlókat akart szerezni, és feljebb vinni az eladásait a 618 shopping fesztivál idején. A akvizíciós marketinget és a remarketinget kombinálta, a következő eredményekkel: 9,5 százalékos növekedés a vásárlásokat tekintve, 60 százalékos növekedés a vásárlásokról szóló beszélgetések értékét tekintve, 70 százalékos növekedés a hirdetések költségeinek megtérülését tekintve.

A Meta 24 oldalas útmutatója jó áttekintést ad, és mindenki számára könnyen érthetővé teszi, hogyan működnek az Advantage+ kampányok. A szaporodó adatvédelmi szigorítások miatt az Advantage+ nagyon jó lehetőség a hirdetésre, mivel a Meta saját rendszerét és insightjait használja a hirdetések teljesítményének optimalizálására.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média