Kövessen minket a Facebookon!

Újra visszatér az Instagram feed időrend szerinti rangsorolása

Jelenleg az Instagram úgy működik, hogy az alkalmazás algoritmusa érzékeli, hogy milyen tartalmakra érkezik a legtöbb aktivitás, és azokat részesíti előnyben a feed-ben. Rövidesen ez változni fog, hiszen az Instagram újra vissza akarja hozni a posztok kronológiai sorrendben való megmutatását.


Több feed beállítás között lehet majd válogatni


Adam Mosseri, az Instagram tulajdonosa szerint a jövőben további két feed beállítás közül válogathatnak majd a felhasználók. Az egyik a „Kedvencek”, aminek segítségével a kiválaszthatjuk az általunk legfontosabbnak tartott felhasználókat, és az ő posztjaikat fogja előtérbe helyezni az algoritmus a feed-ünkön. A második a „Követés”, ami időrendben jeleníti meg az összes posztot, amit az általunk követett profilok tesznek ki.

A funkciókat úgy lehet majd beállítani, hogy az Instagram feed tetején lesz egy legördülő menü, amiben három opció közül választhatunk: maradhatunk a jelenlegi algoritmus vezérelte feed-nél vagy kiválaszthatjuk a két friss beállítás közül az egyiket. Jelenleg még tesztelés alatt áll, de a tervek szerint rövidesen elérhető lesz ez a funkció.


Azonban van egy bökkenő


Azt gondolhatnánk, hogy az új frissítés egy kézre eső, felhasználók igényeit támogató funkció. Hiszen amióta az alkalmazás átállt az algoritmus alapú feed-re, a felhasználók visszasírják az időrendi sorrend alapú megjelenítést. Viszont ez nem teljesen igaz, ugyanis minden egyes alkalommal be kell majd állítani a kiválasztott hírfolyam működést, amikor belépünk az alkalmazásba.

Az Instagram valószínűleg sejti, hogy sok ember nem fog minden belépéskor a beállítással fáradni. Így gyakorlatilag létrehozott egy olyan frissítést, ami előreláthatóan nem fog tartós javulást hozni, ugyanakkor megadja azt az illúziót, hogy kielégíti a felhasználók igényeit.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média