Kövessen minket a Facebookon!

Vágjunk rendet a kommentekben

Amikor betalál a sok „gyökér” és a gúnyolódás céltáblájává válunk, kevés esélyünk van arra, hogy megőrizzük a méltóságunkat. Post-jaink minket mutatnak be, és akármennyire is vigyázunk és igyekszünk, hogy a lehető legjobb oldalunkat mutassuk a világnak, annak, aki ártani akar és meg akar szégyeníteni vagy csak szimplán be akar szólni, nem számít semmi. Mindegy, hogy milyen alaposan készítettük elő a fotónkat. A gátlástalan rosszakarónak, mindig az adja a legnagyobb boldogságot, ha rombolhatja az önbecsülésünket.

Erre élezte ki online machetéjét az Instagram és adta a felhasználók kezébe, hogy végre nyugodtan ki tudják gazolni a saját hírfolyamukból azokat a dudvákat, amelyektől nem tud tisztán érvényesülni a személyiségük.


Kommentek kaszálóján


Tavaly október óta lehetséges az Instagramon korlátozni azoknak a kommentjeit, akik csak égetni és szívózni akarnak velünk. Az Instagram mindig is az internetes zaklatás, azaz a cyberbullying ellen volt, és ezzel a lehetőséggel sokak számára tette lehetővé, hogy a nem kívánatos kommenteket eltávolítsák a saját hírfolyamukból.


Bővített hatásfok


Egy újabb fejlesztéssel, amit az Insta még csak tesztel, ismét sikerült a felhasználók esélyeit növelni az internetes abúzus ellen. Így már egyszerre több olyan kommentet tudnak eltávolítani, amiket nem látnak szívesen. Ez a korlátozás a trollok és a zaklatók szövegelését pusztába kiáltott szavakká változtatja. A nem túl szalonképes megjegyzések a hírfolyamunkból eltűnnek, de erről a kommentelők mit sem fognak tudni, hiszen az ő csatornájukban láthatóak maradnak az általuk szellemesnek vélt megjegyzéseik.

Az Instagram azt várja ettől a lépéstől, hogy a jövőben csökkeni fog a trollkodás, hiszen, ha nem érkezik semmilyen reakció a tréfásnak vélt sértésre a folyamatos korlátozás következtében, úgy nem fogja az inzultust kezdeményező felhasználó ezt tovább folytatni.

Lehet, hogy tökéletesen tudod Te is kezelni oldalaidat csak időd nincs rá elég? Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha szükséged van segítségre ebben!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média