Kövessen minket a Facebookon!

Új IGTV hirdetések az Instagramon

Miután az IGTV nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, a fejlesztők új lépésre szánták el magukat. Nem titkoltan az a céljuk ezzel, hogy a felhasználókat és a hirdetőket is arra motiválják, hogy kihasználják az új lehetőséget.

Az eredeti koncepció szerint az IGTV célja az volt, hogy lehetőséget adjon a vállalkozások számára a célközönségük könnyebb megszólítására. Ahelyett azonban, hogy ezzel meghódították volna a tömegeket, a felhasználási arány igencsak alacsony értéket mutat.


Mit rejt az új funkció?


A frissítéssel a videósoknak lehetősége lesz arra, hogy megjelenítsenek egy rövid részletet a legújabb tartalmukból. Ilyen módon jóval nagyobb közönséget érhetnek el, akikből potenciális követők válhatnak később.

Természetesen nem mindenkinek tetszik az újítás. Sokan nehezményezik, hogy nem kíváncsiak ezekre a tartalmakra és miért kell látniuk. Erre a kérdésre ugyan még nem érkezett hivatalos válasz, de némi finomhangolás talán tényleg nem ártana.


Miért lehet mégis jó a frissítés?


Tekintetbe véve, hogy az Instagram jelenleg több milliárd felhasználót számol, a lépés nem meglepő. A megosztással ugyanis éppen ez a hatalmas tömeg válik majd elérhetővé a hirdetőknek, akiknek így jobban megéri majd belefektetni az energiáikat.

Ez egyébként nem az első ilyen törekvés a platformon. Novemberben például lehetőséget kaptak az IGTV-sek arra, hogy a Stories bejegyzésekben is megosszák a videóikat, hogy a már meglévő követőket könnyebb legyen megszólítani.

A funkció már elérhető az IGTV felhasználói számára, ahogyan az Instagram már bejelentette egy, a funkciót illusztráló bejegyzésben. Talán ezzel a lépéssel felrázhatják a közönséget, amelyet eddig nemigen sikerült megérinteniük.

Szeretnél te is népes és aktív Instagram követői tábort, de nincs elég kapacitásod foglalkozni vele? Bízd ránk a felület kezelését! Segítségünkkel az elérésed a csúcsra törhet, így a vállalkozásod is még jobban fellendülhet!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média