Kövessen minket a Facebookon!

Elindulhatnak a horizontális videók az IGTV-n

Újabb lehetőségnek örülhetnek az IGTV-s videósok, hiszen a fejlesztők újra nekik kedveznek majd a legújabb frissítéssel. A horizontális videókra persze eddig is mutatkozott igény, de a készítők csak most engedtek a felhasználói nyomásnak.

A hiányra való panasz valahol érthető is, hiszen a legtöbb közösségi felületen ez elérhető és sokat hozzáad a videónézés élményéhez is. A feltöltőknek pedig éppen ez lenne a fontos, hogy a követőik, nézőik élvezzék az elkészített tartalmakat.


Mi a baj a horizontális videók hiányával?


A horizontális videók nagy előnye, hogy egyetlen forgatással teljes képernyőre kerülnek, amikor elforgatod a telefont. Nem is kérdés, hogy mennyivel élvezhetőbb egy olyan tartalom, amihez nem kell hunyorogni, miközben nézed.

Ennek a lehetőségnek a hiánya a készítők számára egyet jelent a pluszmunkával. Ugyanis a fekvő megjelenítés híján kénytelenek a videót még egyszer legyártani olyan verzióban, ami a platformnak is megfelel. Nem meglepő, hogy sokak számára ez nem éri meg.


Mit várhatunk a frissítéstől?


A május 23-án érkező frissítéssel többé nem kell majd amiatt aggódni, hogy a feltöltést követően a videó széleit levágja a rendszer. Mostantól bátran feltöltheted a széles formátumú tartalmaidat, amit a követőid is szívesebben néznek majd.

Ugyanakkor a reklámok továbbra sem kerülnek be a rendszerbe. Sokan ezt is hibául róják fel az IGTV-nek, hiszen ezzel is elvész egy értékes marketingeszköz. Erre a funkcióra minden jel szerint még várnunk kell.

Szeretnéd igazán profin képviselni magad a közösségi médiában, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Keress fel minket és segítünk, hogy a vállalkozásod szárnyalhasson! Profi csapatunk rutinosan mozog a különböző platformokon, tehát minden adott a sikerhez.


Forrás: digiday.com


Szubjektív Média