Kövessen minket a Facebookon!

Élénk verseny a videochat világában

A koronavírus derékba törte egy gyönyörű év kezdetét, és nagyon sok területen kényszerítette aggodalomra az embereket és arra, hogy átértékeljék az életüket. Nem történt ez másképp az internet világában sem.

Ahogy a mondás is tartja, ha egy ajtó bezárul, akkor kinyílik egy másik. Értsük ezt úgy, ha nem lehet kimenni az utcára, akkor majd virtuálisan virtuózkodunk. És nem csak abból az okból kifolyólag, mert lehetséges már otthonról dolgozni többed magunkkal egyszerre, folyamatos kapcsolatban, hanem azért is, hogy ne öljön meg minket az unalom.


…és jött a felemelkedés


A Zoom hirtelen a semmiből az élre tört, mert a vírus idején ő volt az egyetlen, aki nagyon jó feltételek mellett kínált ingyenes videós chat lehetőséget, de aztán a nem megfelelően kezelt személyes adatok miatt némiképp fakult a bizalom az irányába, bár erőteljes lépéseket tett, hogy mindez javuljon némiképp.


A hullámon a Facebook is helyet kér


Nem csoda, ha a Facebook is fel akarja venni a versenyt ezen a téren, és kiemelkedő szolgáltatást szeretne nyújtani. A vírus alatt megduplázódott a felhasználók Facebookon eltöltött ideje, és a Messenger és WhatsApp használat is jelentősen emelkedett.

Ezért döntöttek úgy, hogy új fejlesztést dobnak a felhasználók felé, a kommunikáció egyszerűsítésére. Az újonnan létrehozott Messenger-Rooms lehetővé teszi a nagyszámú videochat hívásokat és azt, hogy bárki csatlakozhat az adott beszélgetéshez.


A chatszobák áradata a hírfolyamban


A virtuális chatszobák közvetlenül a Messengerből is elérhetők vagy a Facebookon létrehozhatók, és a hírfolyamban, csoportokban és események között is megoszthatók, hogy az ismerősök mihamarabb értesülhessenek róluk.

Egy ilyen chatszoba létrehozásakor kiválasztható, hogy kik azok, akik láthatják a csoportot, és később is eltávolíthatunk bárkit. Ha pedig a chatszobát Messenger alkalmazásból generáljuk, élvezhetjük a különböző effektusokat, ha már megbeszéltünk mindent és kifutott az összes beszédtémánk.

Szeretnél segítséget az oldalaid kezelésében! Fordulj hozzánk!

Forrás: 24.hu


Szubjektív Média