Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook lehetőséget nyújt a kezdő zenészek számára

A zenészek kulcsfontosságú platformja a TikTok lett, ami egyre kifizetődőbb utat biztosít a vágyott ismertség eléréséhez. Nem csoda hát, hogy a nagyobb játékosok is beszállnak a buliba. A YouTube pedig nemrég megjegyezte, hogy több mint 4 milliárd dollárt fizetett ki a zenével kapcsolatosan az elmúlt 12 hónapban.


A Facebook új programja


A Facebook egy új, Független Előadó Programot indít. Ennek segítségével az olyan, még nem vagy kevésbé ismert zenészek oszthatják meg tartalmaikat, akiknek nincsen producer a háta mögött. A Facebook így fogalmazott: a szponzor nélküli előadók és alkotók most már könnyedén terjeszthetik a zenéjüket a Facebook és az Instagram termékeivel, mint például a Stories.

Természetesen a dalok megosztása lehetséges ott, ahol zenei könyvtárat nyitottunk. A Facebook partnerplatformjai, a DistroKid és a TuneCore, emellett a független zenészek mostantól közvetlenül összekapcsolhatják dalaikat a Facebook-kal is. A használatukkal egyfelől pénzt keresnek, miközben a Facebook adattájékoztatást nyújt, hogy nyomon követhessék a tartalmi teljesítményüket.


A TikTok is beszáll


A TikTok hasonló lehetőséget szeretne biztosítani a UnitedMasters-szel való partnersége révén, mely független zenészek számára kínál lehetőséget az expozícióra. A Facebook programja azonban egyenlőre sokkal nagyobb potenciált rejt magában. Ez pedigértékes lehetőségeket ad a zenészeknek, hogy megismerjék őket és akár virális trenddé váljanak.

Az új expozíciós lehetőség minden esetben nagy hír a zenészek számára. Hiszen most jött el az az idő, mikor könnyedén híresek lehetnek a platformok segítségével. Az eddigi tapasztalatok alapján láthatjuk, úgy terjednek a videók, akárcsak egy vírus ősszel. Ez valóban a legjobb időszak, hogy a tehetséges zenészek kitűnjenek alkotásaikkal és végre híressé váljanak.

Keress bennünket és próbáljunk meg együtt megoldásokat találni oldalaid fejlesztéséhez!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média