Kövessen minket a Facebookon!

A Pinterest az első platform, mely betiltja a klímaváltozással kapcsolatos félretájékoztatást

A Pinterest az első nagy digitális platform, mely világos irányelveket fogalmaz meg a klímaváltozással kapcsolatos felhasználói tartalom és hirdetés közzétételét illetően.


A tudomány nevében


A Pinterest mostantól eltávolítja azokat a tartalmakat, melyek:

  • tagadják a klímaváltozás tényét
  • tagadják, hogy a klímaváltozást tudományos konszenzus támasztja alá
  • tagadják, hogy az emberi tevékenység hatással van az éghajlatváltozásra

Hirdetés és klímaváltozás


A Pinterest frissítette hirdetési irányelveit. A cél hogy megakadályozza a klímaváltozással kapcsolatos összeesküvés-elméletek és téves információk terjedését, valamint a szándékos félretájékoztatást. A változtatásokra a Pinterest szerint feltétlenül szükség van. A nem hiteles információ hirdetési eszközökkel társítva súlyosan késleltetheti az éghajlatváltozás miatt szükségessé váló lépések megtételét.


Zöld tartalom


A platform alkotókat is toboroz, akik eredeti tartalmakat állítanak elő. Olyanokat amelyek inspirációt nyújtanak egy „zöldebb élethez”. Ezek lehetnek takarékossági ötletek vagy a ruhák újrahasznosítását és az élelmiszer-pazarlás minimalizálását promótáló pinek.

A Pinterest szerint növekszik a felhasználók klímabarát tartalom iránti igénye. 2022 februárjáig a „zero waste tips” kifejezésre hatszor többen, a „recycling clothes ideas” kifejezésre négyszer többen kerestek. A „recycled home decor” kifejezésre 95 százalékkal, a „zero waste lifestyle”-ra 65 százalékkal nőtt a keresések száma.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: mashable.com


Szubjektív Média