Kövessen minket a Facebookon!

Megérkeztek a hirdetések WhatsAppra is

Miután a Facebook bekebelezte a WhatsAppot is, nem is volt kérdés, hogy idővel a felület üzleti funkciókkal is bővülhet majd. A jóslat igaznak bizonyult. Immáron nem csak beszélgetések kezdeményezésére lesz lehetőség az alkalmazásban, de akár hirdetéseket is megjelentethetsz a céged számára.
Az üzenetküldő applikációban fellelhető Status – akárcsak más felületeken a Stories – lehetővé teszi, hogy 24 óráig látható posztokat tegyél közzé a követők számára. A bővítménnyel pedig mostantól arra is lesz mód, hogy ezekben fizetett hirdetéseket helyezz el.

A szomszéd fűje mindig zöldebb


A WhatsApp fejlesztői csapata nem véletlenül adta be a derekát a hirdetések ügyében. A hirdetési funkció ugyanis korábban már bizonyított a Facebook Messengeren, nem csoda hát, hogy a lehetőséget szívesen ültetnék át az újabb platformra. A másfél milliárd felhasználóval büszkélkedő üzenetküldő ezzel magasabb szintre emelkedhet. A vállalatok számára pedig egy újabb lehetőség nyílik majd arra, hogy elérhessék a potenciális vevőiket az interneten.

A Facebookkal karöltve


A fejlesztéssel a Facebook rendszerét használva fognak megjelenni a hirdetések az alkalmazásban. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a Facebookon már megjelent hirdetések automatikusan átemelhetőek lesznek a WhatsAppra is – így több emberhez juthatnak majd el. A cég vezetői bizakodóak az újítással kapcsolatban, mivel – állításuk szerint – chat-alkalmazásról lévén szó, sokkal bizalmasabb és közelebbi légkör jellemző platformjukon. Ennek köszönhetően a cégek promóciói hatékonyabban juthatnak majd el a közönséghez.
Kérdés, hogy vajon meg lehet-e ismételni azt a sikert, amit a Facebook aratott a Messengeren? Habár a választ még határozottan nem ismerjük, de kétségtelenül kíváncsian várjuk, milyen lehetőségek rejlenek még a WhatsApp felületében.
Elakadtál a közösségi média felületeid kezelésében? Túl sok időt vesznek igénybe, amit a vállalkozásodra is fordíthatnál? Bízd ránk oldalaid kezelését és mi a legjobb minőségű szolgáltatással háláljuk meg bizalmadat!

Szubjektív Média