Kövessen minket a Facebookon!

A rövid videóban rejlő promóciós lehetőségek kiaknázása

A Meta új hirdetési lehetőséget vezet be a Facebookon és az Instagramon, tekintettel a Reels videók hatalmas népszerűségére.


Változó felhasználói szokások


A Metának muszáj alkalmazkodnia a változó felhasználói szokásokhoz, melyek egyre inkább a rövid videók megtekintésére szorítkoznak. A Reels videók növekvő népszerűsége, másrészt a messengerüzenetben történő kapcsolatfelvétel népszerűsége miatt a hirdetéseket is szeretné a trendbe illeszteni, így a Meta elérhetővé teszi a Click-to-Messenger hirdetéseit a Facebook-Reelsen belül.

Így a hirdetők DM-kapcsolatba kerülhetnek közönségükkel, közvetlenül a videókon keresztül. A Click-to-Messenger hirdetéseken lesz egy nagy CTA gomb, „küldj üzenetet” felirattal. Szerintünk ez mind logikus, és kíváncsian várjuk az eredményeket – szeretik-e majd a felhasználók, szeretik-e a hirdetők az opciót.


A Meta szerint


„Azoknak a felhasználóknak mutatunk Click-to-Messenger hirdetéseket, akik nagy valószínűséggel üzenetben vennék fel a kapcsolatot a hirdető vállalkozással a WhatsAppon, a Messengeren vagy az Instagramon. Ezzel a frissítéssel azok a tartalomgyártók, akik értékesítési, elköteleződési vagy forgalomterelési célból adnak a hirdetésükhöz „küldj üzenetet” gombot, most lehetőséget adnak a közönségüknek, hogy közvetlenül a videóból írjanak rájuk, például a WhatsAppon.” – nyilatkozta a Meta.

Így a hirdetők is hogy jobban összpontosíthatnak arra a csatornára, amelyet az elsődleges kapcsolatfelvételi platformjukként kezelnek, és kiaknázhatják a felületben rejlő üzleti lehetőségeket.


DM me!


Ahogy korábban már utaltunk rá, a felhasználók egyre több tartalmat osztanak meg közvetlen üzenetben, ahelyett hogy a feedjükben tennék ugyanezt – ez pedig jelentősen átformálja az általános online jelenlétet. A Meta szerint ez a tendencia megfigyelhető a brandek és a közönség kommunikációjában is, nem csak magánemberek között. Egy nemrég készült felmérés szerint a Reelsek megtekintőinek fele vette fel a kapcsolatot DM formájában az adott branddel.

A WhatsApp képbe hozása passzol a Meta azon törekvésébe, miszerint szeretné kimaxolni az üzleti üzenetküldés lehetőségeit, és ezen a vonalon továbbra is jelentős előnyt tudhat magáénak versenytársaival szemben.

A Meta a Facebookon közzétett Reels-hirdetések poszt engagement célját szélesebb körben is szeretné elérhetővé tenni, ami sokat segít majd a reakciók, kommentek és lájkok méréséhez, és a más kampányokban és hirdetésekben elért engagementtel is könnyebb lesz az összehasonlításá. A hirdetők Overlay és Post-Loop hirdetésekkel egészíthetik ki a kampányaikat.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média