Kövessen minket a Facebookon!

Ha eleged van a tolakodó online marketing eszközökből, mutatunk 5 alternatívát

Weboldalad teljesítményének növelésére törekszel, de nem akarsz erőszakos lenni? Szeretnél több leadet és eladást generálni anélkül, hogy túl pushy lenne a kommunikációd? Íme 5 tipp, amellyel sikeresebb és lazább lehetsz az online térben.


A közösségi média hatása a marketingre


A social media megváltoztatta a módot, ahogyan a brandek kapcsolatba lépnek a fogyasztókkal: kétirányú párbeszédet folytatnak, mely lehetővé teszi, hogy a vállalkozók megosszák egymással tapasztalataikat, illetve hogy a kínálatukhoz kapcsolódóan bizalmat és közösséget építsenek. Mindenki elmondhatja a véleményét – és az emberek el is akarják mondani, amit gondolnak.


1. Ne csak beszélj hozzánk


Az eladás valójában kapcsolatépítés – ahelyett, hogy csak beszélsz az emberekhez, inkább hallgasd meg őket. Kérdezd őket, érdeklődj, mert őszinte kapcsolódásra van szükségük.


2. Értsd meg, hogy az embereket nem érdekli a termék


Az embereket az érdekli, hogy miért lesz jó nekik a termék. Szóval a vásárlóra fókuszálj. Minden üzenetnek arról kell szólnia, hogyan fogod jobbá tenni az életüket.


3. Használd a marketingpszichológiát


  • Különböző színektől különbözőképpen érezzük magunkat. 
  • Használd a FOMO-t.
  • Válts ki érzelmeket történetmeséléssel.
  • Az emberek imádják követni a tömeget (hozz társadalmi bizonyítékot).
  • Először adj valamit, mielőtt kérsz.

4. Ismerd meg a közönséged


Meg kell értened a célközönséged motivációit. Merülj el a vásárlóid világában. Mik a demográfiai jellemzőik? Ezen sok múlik: milyen platformokat használnak és hogyan beszélhetsz hozzájuk (a brand hangja).


5. Közvetíts értéket – ingyen


Ez maga a kölcsönösség. Fontos, hogy kiépítsd a bizalmat. Hozz létre és szervezz értékes tartalmat. Válaszolj kérdésekre. Koncentrálj arra, hogy segítesz, ne arra, hogy eladsz. (Ha nem tudod, hogyan segíthetsz, kérdezz!)

Kommunikálj fogékonyan célközönséged véleményére és igényeire.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média