Kövessen minket a Facebookon!

Zooméknál járt a doktorbácsi, és felírta a titkosítást

A Zoom nem kevés örömöt okozott az otthonról dolgozóknak és tanulóknak. Ingyenes használatával elképesztően nagy mennyiségben tette lehetővé az egy videóhívásban résztvevők számát. Így a vírus miatt a lakásukba kényszerült emberek a programon keresztül hibátlanul tudtak nagy létszámú meetingeket lebonyolítani és a munkájukat gond nélkül folytatni.


Indokolatlanul teljes boldogság


Azonban, amikor nem kevés oldalon borult ki a bili, mert fény derült arra, hogy az adatvédelemmel kapcsolatosan jó pár sebből vérzik a cég, a Zoom-ban megingott az emberek bizalma, és elkezdtek a többi céghez fordulni a hasonló szolgáltatásukért.


Adatvédelmi bibik gyógyítása


Viszont a Zoom nem adta fel, és nem olyan rég bejelentette, hogy több szakember bevonásával is dolgozni kezdett azon, hogy fényesre csiszolják a becsületükön esett csorbát. Nagy bejelentést tettek, hogy a programon belül használatba került a AES 256-bit GCM titkosítás. Ez védelmet nyújt az adatok számára és biztosítja, hogy csak a kijelölt személyek érhetik el a megosztott tartalmakat. Váratlanul és hívatlanul a meeting közepére beékező szemlélődőnek már esélye sem lesz arra, hogy olyan dolgokról értesüljön, amihez semmi köze.

A titkosításon túl a Zoom további funkciókat fejlesztett a biztonsági beállítások tekintetében és a hibák könnyebb bejelentése érdekében. Ezért némi módosítás történt a front-end oldalon is, a Security ikon alatt. Továbbá a felhasználók azt is beállíthatják, hogy központilag melyik adatvédelmi régióhoz tartoznak.

A Zoom nem szeretné elveszíteni felhasználóit, de úgy néz ki, hogy egy elég kiélezett versenybe sikerült beletenyerelnie, ahol igyekszik minél derekasabban helytállni. Bár azt már nem tudja visszacsinálni, ami megtörtént, azonban ezek az intézkedések azt bizonyítják, hogy igenis számít nekik a felhasználók biztonsága.

Fordulj hozzánk nyugodtan, ha Te nem akarsz végeláthatatlan harcba keveredni az oldalaid kezelésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média