Kövessen minket a Facebookon!

Újra terítéken a gyermekvédelem a Youtube-on

Nem új keletű hír, hogy a Youtube igyekszik mindent megtenni azért, hogy a fiatalkorú felhasználók biztonságban lehessenek a zaklatókkal szemben. Ez a közösségi médiában nem könnyű feladat, ezért is szánta el magát új lépésre a fejlesztői csapat.

Hogy miért most? A közelmúltban számos megrázó eset történt. Több gyerekeknek szánt videó alatt is felbukkantak pedofilok, akik a tartalmak nézői számára fenyegetést jelentenek. Ez komoly problémát jelent mind a Youtube, mind a fiatalabb generációból kikerülő közönség számára.


Átmeneti megoldás egy permanens problémára


Végső döntés arról még nem született, hogy miként lehetne fokozni a biztonságot a videómegosztón. Ellenben amíg nem jutnak döntésre, az üzemeltetők letiltották a hozzászólás lehetőségét a gyermekeknek szánt tartalmak alatt.

Közleményében a Youtube csapata azt is elárulta, hogy ez csak ideiglenes megoldás. A végső megoldásra is vannak már elképzelések, ám azok elkészítése még sok idő. Viszont az oldal számára sürgető volt, hogy lépéseket tegyenek az ügyben, az esetek következtében ugyanis komoly kihívásokkal találták magukat szembe.


Megkérdőjelezhető biztonság


Egyértelmű, hogy az események kivívták az aggódó szülők haragját, akik elvárnák, hogy csemetéik biztonságban legyenek a világhálón. Ám az ügy még ennél is komolyabb következményekkel járt, ami jelentős veszteséget jelent a portál számára.

Ahogy a hír elterjedt, számos nagy cég vonta vissza hirdetéseit a Youtube-ról, ami tetemes bevételkiesést jelent. Nem meglepő tehát, hogy a fejlesztés elkészüléséig ilyen drasztikus megoldást választottak az illetékesek, mielőtt a helyzet még inkább elharapódzna.

A fejlesztői csapat már gőzerővel dolgozik az új algoritmuson, amely a várakozások szerint képes lesz majd kiszűrni az ártó szándékú hozzászólásokat. Azonban, hogy ez mikor készül el az még kérdéses.

Szeretnél mindig naprakész maradni a közösségi médiában? Akkor lájkolj minket Facebookon és kövesd a Szubjektív média blogját, ahol mindig a legfrissebb hírekkel várunk!


Forrás: Youtube Creators Blog


Szubjektív Média