Kövessen minket a Facebookon!

Nagy bevásárlás GIPH-ekből

Vajon van arra GIPH, hogy a Facebook új családtaggal bővült? Nagy valószínűséggel lenne benne utalás némiképp arra a 400 millió dollárra, amibe az újdonsült érkező került. Pedig már félig-meddig előtte is rokonnak lehetett tekinteni.


Marad minden a régiben?


Szóval, valójában arról van szó, hogy a Facebook magához édesgette a GIPHY platformját, ami innentől kezdve a díszes família körében fogja folytatni a működését. Azonban mindenkit arról biztosítottak, hogy ez semmit sem fog változtatni a kiszolgáláson, és mindenki továbbra is ugyan úgy fog részesülni szándéka szerint az érzelmi és hangulati kifejezés lehetőségében.


Eddig is velük voltak


Az eredmények között az egyik szemet szúró az volt, hogy a fiatalok esetében gyakrabban beszélhetünk erről a jelenségről, mint az idősebb felhasználók körében. Továbbá az összehasonlítás miatti szorongást súlyosbítja, hogy ha sok időt töltünk el a Facebook-on mások profiljait nézve és olyan posztokat szemlélve, amik sok „like”-ot és kommentet kaptak. Általánosságban az is elmondható, hogy mások posztjait sokkal pozitívabbnak értékeljük.


Sok ismerős, nagyobb esély a rossz érzésre


Az egyesülés jelentős, de már jelképesen így is jelen volt, mert a GIPHY platformjának emoji-ai, matricái, 50%-ban a Facebook felhasználóit elégítette ki Érzelmeiket GIPH-ekben kifejezve közvetíthették a világhálón. Ennek a jelentős felhasználtságnak a felét pedig az Instagram adta, de jutott belőle bőséggel a Facebooknak és a WhatsApp-nak is.


Mit kavarnak a háttérben?


Piszkos Fred csak málnaszörpöt szívószállal, de Zuckerberg valami egészen mást és jóval nagyobbat. De a magyarázatuk nagyjából az, hogy csak vizsgálni szeretnék az emberek vizuális kommunikációs szokásait.

Erre akkor most lesz alkalmuk bőven, noha ebben eddig sem valószínű, hogy bármi is túlzottan akadályozta volna őket. És igen, ez a válasz a kíváncsi kérdezősködések eléggé képlékeny csillapításának tűnik. Inkább az a valószínű, hogy további meglepetésekre kell számítani, hiszen nem pusztán statisztikai adatok gyűjtése miatt adtak ki 400 millió dollárt.

Töltsd az időd számodra hasznosabbal, keress meg bennünket és segítünk egy kis szabadidőt elérni!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média