Kövessen minket a Facebookon!

Így újult meg a Google tavaly: ezek a legfontosabb frissítések

A Google számára mozgalmas év volt 2021. A kereső több frissítést is futtatott, amiket ebben a cikkben összegyűjtöttünk neked.


Alap algoritmus frissítések júniusban, júliusban és novemberben 


Június 2-án a Google elindította az úgynevezett „June 2021 core update” frissítés futtatását. Egészen június 12-éig tartott a frissítés beágyazódása, és így sem tudtak minden fejlesztést beletenni. Ennek az az oka, hogy egyes újtásokkal nem készültek el időben, így azokat egy hónappal később, júliusban futtatták le a „July 2021 core update” keretében.

A júniusi alap algoritmus frissítések néhol drasztikus változást okoztak a weboldalak rangsorolását illetően. Ezért a Google egy cikket is nyilvánosságra hozott, amiben leírja, hogy mi a teendő, ha a frissítés negatívan érintette a weboldalad rangsorolását.

A későbbi „July 2021 core update” már sokkal enyhébb változásokat hozott a rangsorolásban, sőt. Valamelyest javított a júniusban rosszul járt weboldalak helyzetén.

Pár hónappal később érkezett a „November 2021 core update”, amely pont a Black Friday és a Cyber Monday akció során futott. November 17-én eszközölték a frissítés elindítását, és november 30-án fejeződött be a folyamat.


A termékek megjelenítési módja is frissítésen esett át


A Google a kereséskor megjelenő termékek rangsorolását is frissítette. Az első ilyen frissítés az „April 2021 product reviews update” volt. A Google közölte, hogy ez nem egy alap algoritmus frissítés, és csak az angol nyelvezetű oldalakra vonatkozik. Április 22-én kezdte el a frissítés futtatását.

A második frissítés a „December 2021 product reviews update” névre hallgatott. A futtatását december 1-én kezdték el, és december 21-én fejezték be. Ebből következik, hogy a karácsonyi szezon jelentős részében a frissítésen munkálkodtak.

A Google összesen 3 spam szűrő frissítést futtatott le az évben. Az elsőt június 23-án kezdte el futtatni, és egy napon belül be is fejeződött a frissítés beágyazása. A második frissítést június 28-án kezdte el futtatni, a harmadik frissítést pedig július 26-án. A legutóbbi spam frissítés futtatása 4 hétig zajlott, ami mutatja, hogy komplexebb volt az előző kettő frissítésnél.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média