Kövessen minket a Facebookon!

Szembeszáll a Facebook a hamis like-ok árusaival

Mára már senkinek nem titok az a tény, hogy a közösségi médiában lehetőség van fizetett lájkok és követők szerzésére. Ez a lehetőség elsőre még talán csábítónak is tűnhet, ám az esetek többségében valódi eredményt nem hoz, ráadásul komoly problémát jelent a szolgáltatók számára is.

A különböző platformok fejlesztői keményen dolgoznak azon, hogy a felhasználói közösségük valódi személyekből tevődjön össze. Ennek elérésére már számos verifikációs folyamatot bevezettek, ám tökéletes eredményre egyik sem vezetett.


Mi a probléma a fizetett lájkokkal?


A megvásárolt követők jelenléte több szempontból is problémás a közösségi médiában. Egyrészt az oldalak megkérdőjelezhetővé válnak a felhasználók szemében, amiért nem képesek kiszűrni a hamis profilokat, amelyek gátlástalanul szereznek maguknak különböző előnyöket, amelyeket aztán egy másik, ismeretlen személy gyűjt be a különböző profilok mögül.

Másrészt a fizetett lájkok bevételkiesést is jelentenek a szolgáltatóknak. Sokan ugyanis a rendelkezésre álló hirdetési lehetőségek helyett a biztosnak tűnő megoldást választják, amikor követőszerzésről van szó.


Mi lesz a megoldás?


Ami azt illeti, a Facebook már jogi útra terelte az eseményeket. Az üzemeltetők keresetet nyújtottak be több kínai szervezet ellen is, akik hamis felhasználói fiókokkal kereskedtek. A jövőben pedig arra szándékoznak törekedni, hogy az ilyen fiókokat kitiltsák az oldalról, a felelősöket pedig előállítsák.

Ahhoz, hogy megtalálhassák a hamis profilok mögött megbújó személyeket nem kell nagy erőfeszítés. Ha csak a Google-be beírjuk a „Buy followers” kulcsszavakat, máris rengeteg a találat, melyeken keresztül aztán elérhetővé válnak ezek az emberek.

Ezek a változások viszont még váratnak magukra, hiszen kérdéses, hogy a benyújtott kereset milyen eredményt hoz majd. Ellenben ha az ügyet sikerre viszik, akkor komoly előrelépés várható a hamis profilokat illetően a jövőben.

Hamis követők helyett építs valódi közösséget! Nem tudod, hogyan fogj hozzá? Keress fel minket és bízd ránk az oldalaid kezelését, hogy vállalkozásod virágozhasson!


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média