Kövessen minket a Facebookon!

Már elérhető a Facebook új „Smart Crop” funkciója

A Facebook rendszerint új funkciókkal örvendeztet meg minket, melyek nagyban hozzájárulnak a felhasználói élmény növeléséhez. A Creator Studio-ban a Smart Crop funkció hozzájárul a videók minőségének javításához, ráadásul automatikus módon teszi ezt.


A gépi tanulást alkalmazzák


Márciusban a Facebook egy új, „intelligens kivágás” módot kezdett tesztelni a Creator Studio-n belül, mely a gépi tanulást felhasználva képes beazonosítani a videó tartalmán belül a legérdekesebb és legjobban használható területeket. A számítások alapján pedig automatikus szerkesztéseket végez, hogy megkönnyítse az információátadást.

A Facebook most széles körben nyilvánosságra hozta az intelligens kivágási funkciót, mely bárki számára elérhető a Creator Studio felületén.  Az intelligens kivágással automatikusan hozhatunk létre 1:1 vagy 4:5 arányú videó változatokat, a Facebook új rendszere pedig a legfontosabb elemekre fókuszálva egy optimalizált végeredményt hoz létre.


A videóhívásoknál is hasonló technológiát láthatunk


A Facebook a portál videóhívó készülékének esetében is hasonló elven működik, ami automatikusan zoomol és nagyít, miközben beszélgetünk. Ezzel biztosítja, hogy a hangszórók mindig a keretben maradjanak, a tökéletes hangzás érdekében.  A portál automatikusan kiszélesedik, ha például valaki más is belép a videófelvétel helyszínére, amit az azonos-típusú objektív felismerés tesz lehetővé. A Facebook ugyanezt a technológiát alkalmazza az automatikus videó kivágásokhoz, ami bizonyos esetben rengeteg időt takaríthat meg a felhasználóknak.

Ha sok videóval dolgozunk a platformon, akkor egy próbát mindenképpen megér az új funkció alkalmazása, hiszen valóban képes sokkal hatékonyabb kommunikációt kialakítani a videók által. A legnagyobb előnye viszont az, hogy az alkalmazás mindezt nagyon gyorsan és hatékonyan képes kivitelezni a gépi tanulás segítségével.

Segítség kellene az online marketing területén? Keress bennünket és próbáljunk meg együtt megoldásokat keresni!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média