Kövessen minket a Facebookon!

Mit érdemes tudni az újításról?

Az ünnepi szezon természetesen a Facebook birodalmat is számos új funkció fejlesztésére sarkallta. Az e-kereskedelem marketingszakemberei és a márkák számára is új lehetőségeket nyitva ezzel világszerte. Az október végén átalakított Facebook és Instagram Shopping opciók mellett a fekete tulajdonú vállalkozások számára is promóciót biztosítanak, valamint kedvezményeket ajánlanak a kisvállalkozások számára képzések és szoftverek megvásárlásakor.

Melyik az, ami neked is hasznos lehet, melyik az, ami a vásárlóidat leginkább lázba hozhatja és melyik az, amivel nem érdemes foglalkoznod? Ahhoz, hogy ez kiderüljön, nézzük is meg részletesebben, mit takarnak ezek az újdonságok!


Termékcímkék az Instagramon


Az Instagram Shopping felületén már egy éve dolgoztak a fejlesztők, mire idén élesben is bevetették. A termékcímkéket fehér pontok jelzik. A termékinformációk, beleértve a termék nevét és árát, akkor jelennek meg, amikor a felhasználó rákattint a pontra. Ezeket fényképhez, videóhoz és lapozható tartalomhoz is hozzáadhatod.

Előnye az lehet, hogy közvetlenül az Ads Manager-ben indíthatod útjára automatikus hirdetésként ezeket a megjelölt tartalmakat, nem kell külön kijelölni az útvonalukat. Egyszóval időt, kattintást spórolhatsz! Ezen kívül a kimutatások is többre képesek: kiszűrheted a potenciális vevőjelölteket, a meghirdetett kedvezmények hatásait és hasonló érdeklődésű vásárlókra is vadászhatsz.


#BuyBlack péntekA Facebook szerint a fekete tulajdonban lévő vállalkozások 41% -a bezárt az Egyesült Államokban a COVID-19 miatt. Minden pénteken november 27-ig a Facebook a #BuyBlack Friday extra hirdetéssel spékelte meg ezeket a vállalkozásokat és mint olyan, várható, hogy a későbbiekben is terveznek majd bizonyos társadalmi célú promóciókat.


KKV képzés és mobilos webshop


Hasonlóan támogató és persze üzletépítő szándékkal a Facebook Business képzési kedvezményeket biztosít a KKV-k számára. Ezt különösképpen azért teszi, mert feltett szándéka, hogy az Instagrammal közösen a legnagyobb mobilos vásárlási szereplővé válhasson. Elmondásuk szerint az online vásárlások mára már 78%-át mobilon hajtjuk végre, ami nem elhanyagolható a fejlesztések szempontjából.

Mi ebből az alapvető tanulság? Te is kezdheted – sőt kötelező – fejleszteni az okostelefon kompatibilis megoldásaidat!

Ebben és a többi social media illetve marketingstratégiai kérdésben is szívesen segítünk, ha minket kérdezel!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média